Back to All Events

Joogaa Las Palmasin vanhassa kaupungissa


OPI TAI PÄIVITÄ ASTANGAJOOGAN ALKEET, RENTOUDU YIN-JOOGALLA, VIEHÄTY KULTTUURISTA JA PIENISTÄ RAVINTOLOISTA SEKÄ SÄILÖ AURINKOA TALVEN VARALLE GRAN CANARIALLA. OHJAAJANA TOIMII JOOGAOPETTAJA, NÄYTTELIJÄ (FIA) SINIKKA SALMINEN.

Majoitumme Las Palmasissa kauniiseen historialliseen rakennukseen hiljattain remontoidussa Downtown Housessa. Kätevä sijainti vanhassa kaupungissa, lähellä San Telmon bussiasemaa mahdollistaa rantailun ja kaupunkielämän. 

Matkaohjelma on suunniteltu siten, että päivittäisten aamu- ja iltajoogien väliin jää omaa aikaa rantailuun, lepoon, ostoksille, kulttuuririentoihin tai vaikkapa surffaukseen. Teemme myös yhteisiä kävelyjä, pieniä retkiä ja käymme fiilistelemässä erilaisia ravintoloita toiveiden mukaan. 

Aamiaisen nautimme yhdessä majatalolla, mutta muut päivän ateriat voit nauttia haluamassasi paikassa, esimerkiksi tutustuen lähiravintoloiden tai kauppahallien maukkaisiin herkkuihin. Majapaikkamme keittiö on käytössäsi matkamme ajan. 

Yhteisellä patikkaretkellä saaren keskiosaan, kipuamme Roque Nublolle, jossa nautimme näkymistä ja retkieväistä. Päivittäiset joogat järjestetään Sinikan johdolla paikallisen joogakoulun tiloissa, rannalla sekä majatalomme patiolla. 

Majoituksen voit valita yhden tai kahden hengen huoneesta tai majoittua edullisemmin 8 hengen ryhmähuoneeseen. Wc- ja suihkutilat majatalossa ovat yhteiset. Yksi kahden hengen huone on omalla kylpyhuoneella.  

MATKAN HINTA

Ryhmä on koossa ja matka on vahvistettu.

1290 €/hlö 8 hh
1380 €/hlö 2 hh
1380 €/hlö 3 hh
1390 €/hlö 1 hh
1460 €/hlö 2 hh omalla kylpyhuoneella (vain yksi) varattu

Varausmaksu 250€
JS Travel lisää matkan hintaan palvelumaksun 18€/varaus (yksi laskutusosoite).


MATKAOHJELMA

Tiistai 3.11.

 • Lento SAS Hki-Oslo 7.30-8.10 Oslo-Lpa 10.05–14.55 Huom! Lento vaihtunut aiemmin ilmoitetusta
 • Bussi San Telmoon, josta kävely Downtown Houseen
 • Tapaksia ja toisiin tutustumista
 • 18-19 Lentomatkasta palauttava jooga talolla

Keskiviikko 4.11.

 • 8-9 aamupala
 • 9:30-10:30 vihermehu -workshop Downtown Housen keittiössä
 • 11:15-12:45 astangajooga joogakoulun tiloissa
 • 18-19:30 asanahetki ja Yin-jooga talolla

Torstai 5.11.

 • 8-9 aamupala 
 • 10-16 bussikuljetus ja patikkaretki Roque Nubloon Sanna Garcia Perezin johdolla, sekä vierailu Terorin kylässä (*ruokailu retkellä ei sisälly matkan hintaan)
 • 18-19:30 iltajooga talolla

Perjantai 6.11.

 • 8-9 aamupala
 • 10-14 kävelyretki La Puntillaan, jossa ohjattu jooga rannalla
 • 18-19:30 asanahetki ja Yin-jooga talolla

Lauantai 7.11.

 • 8-9 aamupala
 • vapaapäivä jonka voi käyttää kulttuuriin, retkeen lähiseudulle, ostoksien tekoon, rantailuun tai vaikkapa surffaukseen

Sunnuntai 8.11.

 • 8-9 aamupala
 • 11-13 jooga Las Canteras -rannan joogakoulussa
 • 18-19:30 asanahetki ja Yin-jooga talolla

Maanantai 9.11.

 • 8-9 aamupala
 • 11:15-12:45 astangajooga joogakoulun tiloissa
 • 18-19:30 asanahetki ja Yin-jooga
 • 20:30- aperitiivit ja yhteinen päätösillallinen vanhassa kaupungissa (*ruokailu omakustannehintaan)

Tiistai 10.11 

 • Bussi lentokentälle San Telmosta
 • Lento Norwegian Lpa-Hki 8:00-16:15

Matkaohjelma tarkentuu lähempänä matkaa.

Matka Facebookissa: https://www.facebook.com/events/539157519565851/

Vastaamme mielellään kysymyksiin matkasta: Emmi ja Katariina italianvillat@gmail.com

Matkan joogasta

Aamupäivän joogat ovat dynaamisia astangajoogatunteja, jotka pidetään puhtaasti astangan perinteen mukaan. Astangajoogaa kuvataan usein fyysiseksi ja dynaamiseksi joogaksi, joka lisää lihaskuntoa, terveyttä ja elinvoimaa. Astangajooga kehittää lisäksi kehonhallintaa, parantaa aistien hallintaa ja laajentaa tietoisuutta omasta itsestä. Jooga-asentojen lisäksi harjoituksessa käytetään hengitystä, katseen kohdistamista ja mielen keskittämistä. Harjoitus sisältää muun muassa Ujjayi-hengityksen opettelua, bandhojen eli lihaslukkojen käyttöä, asanaharjoituksen aurinkotervehdyksineen ja soturiasentoineen sekä loppurentoutuksen ja mantrojen käyttöä.

Iltatunnit aloitetaan lämmittelyllä, jonka jälkeen käydään muutama oleellinen asana tarkemmin läpi. Lopuksi keskitytään rentouttamaan keho Yin-joogan avulla. Yin-jooga on rauhoittava ja tasapainottava harjoitus, jossa pitkäkestoisilla venytyksillä pyritään vaikuttamaan lihaksia syvemmällä oleviin sidekudoksiin ja nivelsiteisiin. Yin-jooga on hyvää vastapainoa dynaamisille joogamuodoille. 

Matkan aikana keskitytään astangajoogan alkeisiin ja saadaan hyvä perehdytys pehmeämpään Yin-joogan. Joogat soveltuvat kaikille, niin vasta-alkajille kuin joogaa jo jonkin aikaa harrastaneille. Tunnit vastaavat alkeis- tai alkeisjatko tuntien tasoa. Jos mieltäsi askarruttaa jokin matkan joogatunteihin liittyvä asia, ota yhteyttä meihin. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin!


Kymmenen vuotta sitten menin ensimmäiselle jooga tunnilleni. Se oli pehmää hathaa ja aamu tunti. Nukahdin matolleni kesken liikkeen ja päätin että jooga ei ole minun lajini. Jatkoin kuitenkin eri joogalajien kokeilua ja kun kävin ensimmäisellä astangajooga tunnillani tunsin tulleeni kotiin. Nyt tiedän etten ole ainoa jolle on käynyt niin.

Sukkuloin edelleen eri jooga muotojen välillä. Opetan mm. Yogaflowta ja Yogaflexiä jotka pohjaavat Seosonal joogaan ja perinteisen kiinalaisen terveystiedon opetuksiin sekä Yin joogaa joka on luonteeltaan melkeinpä päinvastainen astangan kanssa. Myös oma harjoitukseni on nykyään lähempänä sitä pehmeää hathaa. Mutta aina kun palaan pitkänkin tauon jälkeen astangajooga harjoitukseeni, voin edelleen tuntea sen kummallisen tuttuuuden tunteen. Rakastan astangassa sen dynaamisuutta ja kokonaisvaltaisuutta. Harjoituksen tavoitteena ei ole nahan alla pullistelevat lihakset vaan pitkät ja vahvat lihakset jotka halaavat luita ja tukevat kehoa sen jokapäiväisissä askareissa. Dristien (katseen kohdistus) ja bandhojen (energialukot) ymmärtäminen tuo harjoitukseen meditatiivisuutta ja se, yhdessä fyysisen harjoituksen ja tietoisen hengityksen kanssa saa aikaan niin hyvän olon, että siihen jää koukkuun.

Omassa opetuksessani minulle on tärkeää astangajoogan pitkät perinteet, mutta myös liikkeiden turvallisuus. Saleilla näkee paljon ihmisiä, jotka pakottavat kehonsa asanaan johon se ei ole valmis ja tekevät itselleen väkivaltaa. Jokaisesta liikkeestä on olemassa variaatio jolla perinteisestä sarjasta saadaan muokattua jokaiselle keholle turvallinen muoto. Astangajoogan ei tarvitse myöskään olla vakavaa. Harjoituksesta saa nauttia ja itselleen saa nauraa.

Viikon aikana tutustumme astangajoogan alkeisiin. Aamutunnit pidetään puhtaasti perinteitä noudattaen ja iltatunneilla lisätään kehon voimaa, tutustutaan asanoihin tarkemmin sekä avataan kehoa lempeillä Yin liikkeillä.
Astangajoogan parhaita puolia on myös se että oman edistymisensä huomaa nopeasti. Voinkin luvata että jo viikon intensiivi kurssilla voi edetä pitkän harppauksen eteenpäin. Kunhan sen tekee turvallisesti ja omaa kehoaan kuunnellen.
— Sinikka Salminen, Registered Yoga Teacher 200

Lisää Sinikasta

 

 

Matkaehdot

Joogamatka järjestetään, mikäli ryhmässä on 10 osallistujaa. 

Matka järjestetään yhteistyössä luotettavan suomalaisen matkatoimiston JS Travel Oy:n kanssa www.jstravel.fi, joka soveltaa yleisiä valmismatkaehtoja sekä  erityisehtoja. Yleiset ehdot löytyvät tästä linkistä.

Varauksen voit tehdä 'varaa matka'-linkin lomakkeella. Saat varmistuksen paikasta ja laskun varausmaksusta (250€). Mikäli matka peruuntuu matkanjärjestäjän toimesta, palautetaan varausmaksu asiakkaalle.

Matka vahvistetaan sähköpostitse viimeistään 1.9.2015 tai heti kun ryhmä on koossa, jonka jälkeen lasku loppuerästä lähetetään sähköpostilla.

Suosittelemme kaikille matkalle lähtijöille matkavakuutuksen ottamista, johon sisältyy riittävä peruutusturva.

JS Travel pidättää oikeuden matkaohjelman muutoksiin.

Later Event: June 5
Joogaa Toscanan auringon alla