Back to All Events

Joogaa ja hidasta elämää Toscanan Maremmassa


 • Grosseto, Maremma, Toscana Italy (map)

Lempeä laskeutuminen syksyyn
- Varaa paikkasi pian!

HYVÄN OLON JOOGAMATKA - AIKAA ITSELLE, LEMPEITÄ SYYSKUUN PÄIVIÄ – NAUTIMME PUHTAASTA LÄHIRUOASTA, ITALIAN MAASEUDUN RAUHASTA JA JOOGAN LUOMASTA ELINVOIMASTA TOSCANAN MAREMMASSA. LAADUKAS MAJOITUS B&B:SSÄ SANT’EGLEN PIENLUOMUTILALLA. OPIMME MITÄ AYURVEDA TARJOAA TASAPAINOISEEN SYKSYYN. MATKA SOPII KAIKENTASOISILLE JOOGAAJILLE, MYÖS VASTA-ALKAJILLE. OHJAAJANA TOIMII JOOGAOPETTAJA, AYURVEDINEN RAVINTOKONSULTTI CRISTA SOSKOLNE.

Sant'Eglen pieni luomutila sijaitsee Lounais-Toscanassa Maremman alueella. Tilalla viljellään sahramia, spirulinaa, steviaa sekä hedelmiä ja kasviksia. Talon isäntäväki on toteuttanut majoitustilat 1600-luvulta peräisin olevaan taloonsa suurella sydämellä ja ekologisesti paljon kierrätysmateriaaleja käyttämällä. Aamiainen, lounas ja illallinen valmistuvat pääosin vegenä omista tai alueen luomutuotteista tilan omassa ravintolassa. 

Majoitus persoonallisissa 2–3 hengen huoneissa. Kaikissa huoneissa on oma wc sekä suihku. Ryhmän enimmäiskoko on 15 hlöä.

Mahdollisuus myös englannin kieliseen opetukseen.

 

MATKAOHJELMA

Hintaan sisältyy:

 • suorat lennot Norwegian Helsinki – Rooma Fiumicino ja Rooma Fiumicino – Helsinki (lentoaikataulu varmistetaan lähempänä matkustusajankohtaa)
 • kaikki kuljetukset Italiassa
 • majoitus rustiikilla Sant'Eglen luomutilalla 2–3 hengen huoneissa (parisänkyjä) omalla kylpyhuoneella
 • räätälöity matkaohjelma
 • joogaharjoitukset suomalaisen koulutetun opettajan johdolla 
 • kasvispainotteiset luomuruokailut (aamupala, lounas ja illallinen)
 • luomutilan järjestämä kasvisruoka-workshop (englanniksi)

Lisämaksusta:

 • Retken lounas pikkukaupungissa ja mahdolliset sisäänpääsymaksut retkellä
 • rentouttavia vyöhyketerapiahoitoja, varaa ennen matkaa: italianvillat@gmail.com

Maanantai 26.9.

 • Norwegianin lento Helsinki-Roma Fiumicino 8.30-11
 • Kuljetus Sant'Egleen n. 2,5 h
 • 14.30 lounas luomutilalla ja majoittuminen
 • Erikan tilan esittely
 • 17–19 Lennolta palauttava jooga
 • 19.30 Illallinen

Tiistai 27.9.

 • 8:30–9:30 Aamiainen
 • 10–15 joogavaellus Vitozzaan & take-away lounas
 • 18–19 Pehmeä jooga & meditaatio
 • 19.30 Illallinen

Keskiviikko 28.9.

 • 7–8.30 Aamujooga
 • 8.30–9.30 Aamiainen
 • 11– vege- ja vegaaninen kokkauskurssi paikallisen kokin johdolla & lounas
 • 15–16 Cristan Ayurvedinen luento
 • 17–18.30 Jooga
 • 19.30 Illallinen

Torstai 29.9.

 • 7–8.30 Aamujooga
 • 8.30–9.30 Aamiainen
 • 11– pyörällä Soranon pikkukaupunkiin, lounas Ristorante Fidalmassa, Soranon ulkouimalan mineraalikylvyt www.termedisorano.it
 • 18–19 Lempeä jooga
 • 19.30 Illallinen

Perjantai 30.9.

 • Take-away aamiainen 
 • 6.00– Kuljetus lentokentälle
 • Lento Roma Fiumicino - Helsinki 11.50–16.20

MATKAN HINTA
1600 €/hlö 2–3 hh

Varausmaksu 250€
JS Travel lisää matkan hintaan palvelumaksun 22€/varaus (yksi laskutusosoite).


 


 

 

Tutustuin joogaan vuonna 1997 astanga- ja iyengarjoogan kautta. Vuosina 2007-2011 asuin Jerusalemin vuorilla perheeni kanssa. Siellä tapasin ayurvedisen konsultin, Philip Lombardin, joka johdatti minut ayurvediseen teoriaan ja ruuanlaiton saloihin. Israelissa asuessani tutustuin myös Orit Sen Guptaan ja hänen luomaansa vijnanajoogaan, jossa minua viehätti alusta alkaen sen pehmeys, hiljaisuus ja erityinen vayuhengitys. Vuonna 2013 osallistuin Orit Sen Guptan kansainväliseen kolmivuotiseen joogaopettajakoulutukseen. Iyengarjoogaopettaja Dina Boger puolestaan on tutustuttanut minut iyengarjoogaan ja kehon katsomiseen ayurvedan näkökulmasta. Syvintä osaamisaluettani ayurvedan laajalla kentällä on ayurvedinen ruuanlaitto. Annan ayurvedisessa ravintokonsultaatiossa asiakkailleni käytännönläheisiä vinkkejä siirtymisessä ayurvediseen elämäntapaan.
Olen ohjannut joogaa pienille ryhmille vuodesta 2009. Tällä hetkellä ohjaan joogaa Vijnanajoogastudio Olotilassa ja Arabianrannan Bokvillanissa sekä Kasvisravintola Silvopleessä.

Tapani ohjata on selkeä ja käytännönläheinen. Ohjaan oppilaat pehmeään flowhun aurinkotervehdyksien ja tunnin teeman kautta. Käytän myös meditaatiota ja hengitysharjoituksia osana opetusta. Vayut eli hengityksen kohdennuspisteet kehon keskilinjalla ovat oleellinen osa harjoitusta. Lisäksi tuon opetukseen mausteita sekä iyengarjoogasta että ayurvedasta. Suunnittelen matkan joogatunnit siten, että jokainen osallistuja pääsee tutustumaan vijnanajoogaan kokonaisvaltaisesti omista lähtökohdistaan käsin.

Cristan blogi Sielun ruokaa - ayurvedinen arki

Vijnanajoogasta

Orit Sen Guptan perustama vijnanajooga kumpuaa samasta perinteestä kuin astanga- ja iyengarjooga. Asanat eli joogaliikkeet yhdistetään soljuvaksi flowharjoitukseksi. Samalla kiinnitetään huomiota kehon tarkkaan linjaukseen ja kehon sisäiseen työskentelyyn. Vayuhengityksen lisäksi Vijnanajoogaan kuuluvat lisäksi meditaatio sekä klassiset hengitysharjoitukset. 

Vijnanajoogassa kiinnitetään huomio yksilölliseen ohjaukseen ja se sopii niin vasta-alkajille kuin pitempään jooganneille. Harjoituksessa huomioidaan erilaiset kehotyypit ja tarjotaan vaihtoehtoisia tapoja tehdä joogaliikkeitä. Vijnanajoogasta on apua selkä- ja hartiakivuissa ja esimerkiksi nivelkivuissa. Lisäksi se auttaa rentoutumaan ja kehittämään tietoisuutta.   

Ayurvedasta

Ayurveda on ainakin 6000 vuotta vanha intialainen kokonaisvaltainen ja käytännönläheinen elämäntapaoppi, jonka ohjeet pitävät yllä tasapainoista ja tervettä elämää. Jokainen voi soveltaa ayurvedan periaatteita elämäänsä myös modernissa maailmassa. Ayervedan menetelmiä ovat muun muassa yrttilääkintä, ruoka-ainesuositukset, ohjeet päivittäistä rutiinia varten, hieronta, jooga ja meditaatio. 

Ayurvedassa lähtökohtana on ajatus ihmisen ja maailmakaikkeuden ykseydestä. Ihminen, kuten koko maailmakin, koostuu viidestä perustelementistä: eetteristä, ilmasta, tulesta, vedestä ja maasta. Nämä elementit ilmenevät ihmisissä doshina, jotka ovat: vata, pitta ja kapha. Jokainen ihminen koostuu näistä kaikista kolmesta doshasta, mutta meidän jokaisen geneettinen tyyppi vaihtelee. 

Matkaehdot

Joogamatka järjestetään, mikäli ryhmässä on 10 osallistujaa.

Matka järjestetään yhteistyössä luotettavan suomalaisen matkatoimiston JS Travel Oy:n kanssa www.jstravel.fi, joka soveltaa yleisiä valmismatkaehtoja sekä erityisehtoja. Yleiset ehdot löytyvät tästä linkistä.

Varauksen voit tehdä 'varaa matka'-linkin lomakkeella. Varausmaksu (250€) laskutetaan kesällä 2016. Mikäli matka peruuntuu matkanjärjestäjän toimesta, palautetaan varausmaksu asiakkaalle.

Matka vahvistetaan sähköpostitse heti kun ryhmä on koossa, jonka jälkeen lasku loppuerästä lähetetään sähköpostilla.

Suosittelemme kaikille matkalle lähtijöille matkavakuutuksen ottamista, johon sisältyy riittävä peruutusturva.

JS Travel pidättää oikeuden matkaohjelman muutoksiin.

Earlier Event: June 12
Joogaa Toscanan auringon alla II
Later Event: November 8
Jooga/Pilates & Las Palmas