Back to All Events

Joogaa Las Palmasin vanhassa kaupungissa


24294193_10155383438449086_5234567026884931890_n.jpg

Pelasta marraskuu matkalla valontäytteiseen ja elämäniloiseen Las Palmasin vanhaan kaupunkiin Gran Canarialle. Vanhan kaupungin viehättävät kujat ja pienet ravintolat ovat tehneet meihin vaikutuksen jo kolmena peräkkäisenä talvena. Tällä kertaa majoitumme tutun suomalaisen perheen ylläpitämään Casa San Marcialiin. Joogaopettajana energinen monitaituri Saara Rönnholm. Joogaloma sopii kaikille joogasta kiinnostuneille, niin vasta-alkajille kuin pidempäänkin joogaa harrastaneille.
 

Matkaohjelma on koottu siten, että joogatuntien väliin jää aikaa tutustua kaupunkiin ja sen kulttuuritarjontaan, syödä hyvin ja ottaa rennosti tai pyöräillä, uida ja lenkkeillä. Las Palmasin ainutlaatuisen vanhan osan, Veguetan, ja viereisen Trianan, pienillä kaduilla saa kulumaan tunteja. Las Canteraksen kilometrien mittainen hiekkaranta on viitisen kilometrin päässä. Kerromme mielellämme omat suosikkiravintolamme ja retkikohteet saarella. 

Yhteisellä patikkaretkellä saaren keskiosaan, kipuamme Roque Nublolle, jossa nautimme näkymistä ja retkieväistä. Joogatunnit pidetään paikallisten joogakoulujen saleissa vanhassa kaupungissa ja meren rannan tuntumassa. 

Saarasta ja matkan joogasta

Joogaopetuksessaan Saara käyttää selkeää liikekieltä, jossa on mukana Vinyasa, jolloin liikutaan asanoista toiseen hengityksen tahdissa. Hathajooga tarkoittaa enemmän asanoiden yksittäistä tekemistä ja niihin pureutumista, teemoilla ja klassisilla sarjoilla. Dynaamiset tunnit koostuvatkin erilaisista aurinkotervehdyksistä (vinyasa) ja asanoista (hatha), joita varioidaan tarpeiden ja teemojen mukaan. Hatha Vinyasan lisäksi Saara opettaa myös Yinjoogaa, rauhallista ja terapeuttista asanatyöskentelyä, johon liittyy saumattomasti meditaatio ja pranayama (hengitys) -harjoitukset. Hän opettaa suurimmaksi osaksi yksityisiä ryhmiä (mm. yritys- ja yhteisöryhmät, taitoluistelijat), pitää retriittejä ja kouluttaa Himan joogaopettajakoulutuksessa. Lisäksi Saaralla on Helsingissä muutamia kaikille avoimia tunteja Hima Happiness studiolla (Kruununhaka) ja Ilmajoogastudiolla (Kalasatamassa). Alkuvuodesta 2018 hän vierailee mm. tammikuussa Hämeenlinnassa.


Saara on kiinnostunut ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Hänen mielestään on tärkeä ymmärtää itseään monimuotoisena olentona, jotta osaa tehdä oikeita valintoja. Vastaukset eivät aina löydy perinteisellä tavalla vaan on hyvä ajatella asioita monipuolisesti ilman ennakkoluuloja. Länsimaista lääketiedettä tarvitaan, mutta useasti pienet vaivat ja kolotukset voidaan lannistaa hänen mukaansa arkisilla asioilla kuten ruoka, liikunta ja lepo. Rakkaus ruokaan alkoi hänellä jo varhain teini-iässä, nyt se liittyy entistä enemmän hyvinvointiin. Hän painottaa useasti yksilöllisyyttä. Ruuan suhde elämään on iso asia ja sitä ei pidä unohtaa kun hoitaa ja ennaltaehkäisee olevia ja tulevia epätasapainotiloja. Intialaisessa lääketieteessä, elämäntieteessä Ayurvedassa kaikki lähtee yksilöstä, hoidetaan ihmistä uniikkina kokonaisuutena. Saaran intohimo onkin saada yleisö innostumaan itsensähoidosta juuri näillä konsteilla.

“Let food be the medicine and medicine be the food” Eli olkoon ruoka lääkkeesi ja lääke ruokaasi. ― Hippocrates (ca. 460 BC – ca. 370 BC)

" Saara on uskomattoman suurisydäminen opettaja. Hän ottaa tunneillaan siipiensä suojaan kaiken tasoiset joogit. Jokainen saa hänen ohjauksessaan oivalluksia omasta kehostaan ja harjoituksestaan. Saaran tietopohja on valtava, mikä näkyy hänen opetuksessaan tyyneytenä ja jämäkkyytenä. Taianomaisesti hän näkee, mitä kukakin on vailla ja ohjaa jokaista yksilöllisesti, lempeästi ja napakasti omaan suuntaansa. Pitkään jooganneille Saara onnistuu kerta toisensa jälkeen loihtimaan tuhanteen kertaan toistetuista perusasanoista sielun ja mielekkyyden esiin. Lisäksi hänellä on aina takataskussaan hauskoja pikku twistejä harjoitusta piristämään. "

Lisää Saarasta täältä

MATKAOHJELMA

Tiistai 6.11.
Aamulennot Helsinki-Las Palmas, yhteiskuljetus majapaikkaan, kevyt illallinen ja ryhmän esittäytyminen. Majoittuminen Casa San Marcialiin vanhassa kaupungissa Veguetassa.

Keskiviikko 7.11.
Klo 8-9 yhteinen aamupala majapaikassamme ja sen jälkeen kävely vanhan kaupungin joogasalille, jossa joogataan klo 11-13. Vapaata kaupunkiaikaa. Iltatunti klo 18-19. 

Torstai 8.11.
Klo 8-9.30 aamujooga vanhan kaupungin salilla, jonka jälkeen aamupala alakerrassa sijaitsevassa ihanassa kahvilassa. Iltajooga 18-19. 
 

Perjantai 9.11.
Klo 8-9 yhteinen aamupala ja vuoristoretki Roque Nublolle ja Terorin kylään. Omakustanteinen yhteislounas. Palauttava iltajooga klo 18-19. 

Lauantai 10.11.
Klo 8-9.30 aamujooga vanhan kaupungin salilla, jonka jälkeen aamupala alakerrassa sijaitsevassa ihanassa kahvilassa. ltatunti klo 18-19. 

Sunnuntai 11.11.
Vapaa päivä. Aamupalan jälkeen voit lähteä omalle retkelle bussilla tai vuokrata pyörän rannan tuntumasta tai vaan viettää rentoa päivää ilman suunnitelmia :)

Maanantai 12.11.
Klo 8-9.30 aamujooga vanhan kaupungin salilla, jonka jälkeen aamupala alakerrassa sijaitsevassa ihanassa kahvilassa. Iltatunti klo 18-19. Päätösillallinen klo 20 (omakustanne). 

Tiistai 13.11.
Vähän myöhäisemmän aamiaisen jälkeen viimeiset pakkailut ja happihyppelyt ja yhteiskuljetus lentokentälle. 

Matkaohjelmaa tarkennellaan tarpeen mukaan ennen lähtöä.

Matkan hinta

1600 €/hlö 2 hh twin tai double jaetulla kylpyhuoneella ja yhteiskeittiöllä (asunnossa majoittuu 5 hlöä)
1760 €/hlö 2 hh miniasunto double omalla kylpyhuoneella ja keittiöllä
1760 €/hlö 1 hh jaetulla kylpyhuoneella ja yhteiskeittiöllä (asunnossa majoittuu 5 hlöä)
1860 €/hlö 1hh miniasunto omalla kylpyhuoneella, keittiöllä ja parvekkeella

Varausmaksu 400€
JS Travel lisää matkan hintaan palvelumaksun 25€/varaus (yksi laskutusosoite).

Otathan yhteyttä, jos sinulla on kysymyksiä majoituksesta.  

Hintaan sis. lennot, lentokenttäkuljetukset Gran Canarialla, majoitus aamiaisella, ohjatut joogatunnit, patikkaretki Roque Nublolle sekä tervetuliaistapakset. 

Lisämaksusta: fysio- tai vyöhyketerapia (varaa ennen matkalle lähtöä)

 

Matkaehdot

Joogamatka järjestetään, mikäli ryhmän minimikoko saavutetaan (ryhmän maksimikoko 15).

Matka järjestetään yhteistyössä luotettavan suomalaisen matkatoimiston JS Travel Oy:n kanssa www.jstravel.fi. JS Travel noudattaa voimassaolevaa valmismatkalakia. Toimistokulumme peruutustilanteessa ovat 250€/per henkilö 30vrk ennen matkaa 28–14vrk ennen matkaa kulut ovat 50% matkan hinnasta, 14vrk–48h perimme 50% sekä mahdolliset peruuttamisesta matkanjärjestäjälle aiheutuvat kulut. Matkan lähtöön alle 48h ei takaisinmaksua. Suosittelemme ottamaan matkavakuutuksen joka korvaa kuluja sairastapauksissa. Yleiset ehdot löytyvät tästä linkistä.

Varauksen voit tehdä 'varaa'-linkin lomakkeella. Saat varmistuksen paikasta ja laskun varausmaksusta (400€). Mikäli matka peruuntuu matkanjärjestäjän toimesta, palautetaan varausmaksu asiakkaalle.

Matka vahvistetaan sähköpostitse viimeistään syyskuussa 2018 tai heti kun ryhmä on koossa, jonka jälkeen lasku loppuerästä lähetetään sähköpostilla.

Suosittelemme kaikille matkalle lähtijöille matkavakuutuksen ottamista, johon sisältyy riittävä peruutusturva.

JS Travel pidättää oikeuden matkaohjelman muutoksiin.

Earlier Event: June 3
Joogaa Toscanan auringon alla