Back to All Events

Joogaa ja hitaita elämyksiä Toscanassa


Matka täynnä! Kysy peruutuspaikkoja!

Lempeä laskeutuminen syksyyn

HYVÄN OLON MATKA – AIKAA ITSELLE, LEMPEITÄ SYYSKUUN PÄIVIÄ – NAUTIMME PUHTAASTA LÄHIRUOASTA, ITALIAN MAASEUDUN RAUHASTA JA JOOGAN LUOMASTA ELINVOIMASTA TOSCANAN MAREMMASSA. FIILISTELLÄÄN FILLAREILLA LÄHIKYLIIN JA PATIKALLA TILAN YMPÄRISTÖÖN. LAADUKAS MAJOITUS B&B:SSÄ SANT’EGLEN PIENLUOMUTILALLA. OPIMME MITÄ AYURVEDA TARJOAA TASAPAINOISEEN SYKSYYN. MATKA SOPII KAIKENTASOISILLE JOOGAAJILLE, MYÖS VASTA-ALKAJILLE. OHJAAJANA TOIMII JOOGAOPETTAJA, AYURVEDINEN RAVINTOKONSULTTI CRISTA SOSKOLNE.

Sant'Eglen pieni luomutila sijaitsee Lounais-Toscanassa Maremman alueella. Tilalla viljellään sahramia, spirulinaa, steviaa sekä hedelmiä ja kasviksia. Talon isäntäväki, Erika ja Alessandro, ovat toteuttaneet majoitustilat 1600-luvulta peräisin olevaan taloonsa suurella sydämellä ja ekologisesti paljon kierrätysmateriaaleja käyttämällä. Aamiainen, lounas ja illallinen valmistuvat pääosin vegenä omista tai alueen luomutuotteista tilan omassa ravintolassa. 

Majoitus persoonallisissa 2–3 hengen huoneissa. Kaikissa huoneissa on oma wc sekä suihku. Ryhmän enimmäiskoko on 15 hlöä.

Mahdollisuus myös englanninkieliseen opetukseen.

MATKAOHJELMA

Sunnuntai 17.9.

 • Finnairin suora aamulento Helsinki-Roma Fiumicino 7.50-10.15 
 • Kuljetus Sant'Egleen n. 2,5 h
 • Lounas, matkainfo ja ryhmän esittäytyminen
 • Lennolta palauttava jooga
 • Illallinen luomutilalla

Maanantai 18.9.

 • 7–8.30 Aamujooga 
 • 8.30–9.30 Aamiainen
 • 11– Cristan ja Slow Mondon yhteinen Ayurvedinen syksy -kasvisruokakurssi & lounas
 • 17–18.30 Jooga
 • 19.30 Illallinen

Tiistai 19.9.

 • 8.30–9.30 Aamiainen
 • 10–15 Joogavaellus Vitozzaan & take-away lounas
 • 17–18.30 Pehmeä jooga & meditaatio
 • 19.30 Illallinen, puutarhan puu-uunissa tehty pizza 
 • Mahdollisuus tarkkailla tähtiä lämmitetystä kylpytynnyristä

Keskiviikko 20.9.

 • 7–8.30 Aamujooga
 • 8.30–9.30 Aamiainen
 • Hidasta vapaata aikaa
 • 13 Lounas
 • 14–15 Cristan Ayurvedinen luento/keskustelu
 • 17–18.30 Jooga
 • 19.30 Illallinen

Torstai 21.9.

 • 7–8.30 Aamujooga
 • 8.30–9.30 Aamiainen 
 • 10– pyörällä Pitigliano-Sorano, lounas ravintolassa, palatessa Soranon ulkouimalan lihaksia ja mieltä lämmittävät mineraalikylvyt www.termedisorano.it
 • 19.30 Illallinen

Perjantai 22.9.

 • 7–8.30 Aamujooga
 • 8.30–9.30 Aamiainen
 • 13 Lounas
 • Kuljetus lentokentälle noin klo 15.00
 • Lento Roma Fiumicino - Helsinki 19.50-00.05

 

 Matkan joogaopettaja Crista Soskolne

Matkan joogaopettaja Crista Soskolne

Matkan joogaharjoituksesta
ja Cristasta

Matkan aikana sukellamme vijnanajoogan maailmaan pikkuhiljaa jokaisen osallistujan omista lähtökohdista käsin. Suunnittelen tunnit niin, että palaamme myös pehmeästi joogamatkalta arkeen. Ohjaan oppilaat rentouttavaan flowhun aurinkotervehdyksien ja tunnin teeman kautta. Käytän meditaatiota ja hengitysharjoituksia osana ohjausta. Vayut eli hengityksen kohdennuspisteet kehon keskilinjalle ohjaavat kehon eheään liikkeeseen. Lisäksi tuon opetukseen mausteita ayurvedasta. Tutkimme eri kehotyypeille sopivia vaihtoehtoisia tapoja lähestyä liikkeitä. Rakennamme liikkeet askel askeleelta niin, että jokainen joogaaja pääsee edistymään liikkeissä juuri siihen asti kuin itselle on sillä hetkellä ajankohtaista.

Tutustuin joogaan vuonna 1997 astanga- ja iyengarjoogan kautta. Vuosina 2007-2011 asuimme Jerusalemin vuorilla perheeni kanssa. Siellä tapasin ayurvedisen konsultin, Philip Lombardin, joka johdatti minut ayurvediseen teoriaan ja ruuanlaiton saloihin. Israelissa asuessani tutustuin myös Orit Sen Guptaan ja hänen luomaansa vijnanajoogaan, jossa viehätti alusta alkaen sen pehmeys, hiljaisuus ja erityinen vayuhengitys. Vuonna 2013 osallistuin Orit Sen Guptan kansainväliseen kolmivuotiseen joogaopettajakoulutukseen. Lopputyönäni tutkin hengityksen vaikutusta asennon eheytyksessä.  Iyengarjoogaopettaja Dina Boger puolestaan on tutustuttanut minut iyengarjoogaan ja kehon aistimiseen ayurvedan näkökulmasta. Syvintä osaamisaluettani ayurvedan laajalla kentällä on ayurvedinen ruuanlaitto. Annan ayurvedisessa ravintokonsultaatiossa asiakkailleni käytännönläheisiä vinkkejä siirtymisessä ayurvediseen elämäntapaan.

“Olen ohjannut joogaa pienille ryhmille vuodesta 2009. Tällä hetkellä ohjaan joogaa Vijnanajoogastudio Olotilassa, Arabianrannan Bokvillanissa sekä Vegekahvila Rootsissa. Lisäksi ohjaan yritysjoogaa, lasten joogaa sekä työpajoja.

Cristan blogi Sielun ruokaa - ayurvedinen arki

 

Vijnanajoogasta

Orit Sen Guptan perustama vijnanajooga kumpuaa samasta perinteestä kuin astanga- ja iyengarjooga. Asanat eli joogaliikkeet yhdistetään soljuvaksi flowharjoitukseksi. Samalla kiinnitetään huomiota kehon tarkkaan linjaukseen, erityisesti käsi- ja jalkaterien käyttöön sekä kehon sisäiseen työskentelyyn. Vayuhengityksen lisäksi vijnanajoogaan kuuluvat meditaatio sekä klassiset hengitysharjoitukset. 

Vijnanajoogassa kiinnitetään huomio yksilölliseen ohjaukseen ja se sopii niin vasta-alkajille kuin pitempään jooganneille. Harjoituksessa huomioidaan erilaiset kehotyypit ja tarjotaan vaihtoehtoisia tapoja tehdä joogaliikkeitä. Vijnanajoogasta on apua selkä- ja hartiakivuissa ja esimerkiksi nivelkivuissa. Se auttaa rentoutumaan, sillä harjoituksen myötä tietoisuus oman kehon aistimuksista lisääntyy ja kykenemme paremmin vastaamaan kehomme tarpeisiin.

 

Ayurvedasta

Ayurveda on ainakin 6000 vuotta vanha intialainen kokonaisvaltainen ja käytännönläheinen elämäntapaoppi, jonka ohjeet pitävät yllä tasapainoista ja tervettä elämää. Jokainen voi soveltaa ayurvedan periaatteita elämäänsä myös modernissa maailmassa. Ayervedan menetelmiä ovat muun muassa yrttilääkintä, ruoka-ainesuositukset, ohjeet päivittäistä rutiinia varten, hieronta, jooga ja meditaatio. 

Ayurvedassa lähtökohtana on ajatus ihmisen ja maailmakaikkeuden ykseydestä. Ihminen, kuten koko maailmakin, koostuu viidestä perustelementistä: eetteristä, ilmasta, tulesta, vedestä ja maasta. Nämä elementit ilmenevät ihmisissä doshina, jotka ovat: vata, pitta ja kapha. Jokainen ihminen koostuu näistä kaikista kolmesta doshasta, mutta meidän jokaisen geneettinen tyyppi vaihtelee. 

 

Hintaan sisältyy:

 • suorat lennot Helsinki – Rooma Fiumicino ja Rooma Fiumicino – Helsinki (lentoaikataulu varmistetaan lähempänä matkustusajankohtaa)
 • kaikki kuljetukset Italiassa
 • majoitus rustiikilla Sant'Eglen luomutilalla 2–3 hengen huoneissa (parisänkyjä) omalla kylpyhuoneella
 • räätälöity matkaohjelma
 • joogaharjoitukset suomalaisen koulutetun opettajan johdolla 
 • kasvispainotteiset luomuruokailut (aamupala, lounas ja illallinen)
 • luomutilan järjestämä kasvisruoka-workshop (englanniksi)

Lisämaksusta:

 • Retken lounas pikkukaupungissa ja mahdolliset sisäänpääsymaksut retkellä
 • rentouttavia vyöhyketerapiahoitoja, varaa ennen matkaa: italianvillat@gmail.com

MATKAN HINTA
1 760 €/hlö 2–3 hh

Varausmaksu 250€
JS Travel lisää matkan hintaan palvelumaksun 22€/varaus (yksi laskutusosoite).

Matkaehdot

Joogamatka järjestetään, mikäli ryhmässä on vähimmäismäärä osallistujia.

Matka järjestetään yhteistyössä luotettavan suomalaisen matkatoimiston JS Travel Oy:n kanssa www.jstravel.fi, joka soveltaa yleisiä valmismatkaehtoja sekä erityisehtoja. Yleiset ehdot löytyvät tästä linkistä.

Varauksen voit tehdä 'varaa matka'-linkin lomakkeella. Mikäli matka peruuntuu matkanjärjestäjän toimesta, palautetaan varausmaksu asiakkaalle.

Matka vahvistetaan sähköpostitse heti kun ryhmä on koossa, jonka jälkeen lasku loppuerästä lähetetään sähköpostilla.

Suosittelemme kaikille matkalle lähtijöille matkavakuutuksen ottamista, johon sisältyy riittävä peruutusturva.

JS Travel pidättää oikeuden matkaohjelman muutoksiin.

Earlier Event: July 9
Joogaa Toscanan auringon alla
Later Event: November 14
Joogaa Las Palmasin vanhassa kaupungissa