Keskikesän miniretriitti
Jun
30
4:00 PM16:00

Keskikesän miniretriitti

31786597_10155795400309086_685205699285745664_n copy.jpg

Tämä lämminhenkinen ja kesäinen naistenilta sopii kaikille, jotka kaipaavat pientä omaa taukoa joogan, korttien, eteeristen öljyjen, kasvisruuan ja sointurentoutuksen parissa. Antaudumme vastaanottamaan hyvää itselle ♥

Naisten miniretriitti on myös Slow Mondon jäähyväisilta, ennen toiminnan päättämistä. Olemme laittamassa yritystoimintamme pöytälaatikkoon ainakin vuodeksi. Tule viettämään mukavaa päätösiltaa kanssamme!

Ilta alkaa Slow Mondon tuorepuristetuilla mehuilla ja korteilla, jotka koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja lauseesta. Kortit toimivat uusien ideoiden herättelijöinä ja hyvän mielen tuottajina. Illan puolentoistatunnin joogaharjoitus on avaavaa ja lempeää vijnanajoogaa, joka päättyy loppurentoutukseen omalle matollesi viltin alle. Siitä on hyvä jatkaa sointurentoutukseen, jonka äänet ja värähtelyt syvärentouttavat kehon ja mielen. Slow Mondon sointurentoutuksessa kuullaan mm. äänimaljoja, koshi-tuulikelloja ja shruti box -harmonia. Lopuksi herkuttelemme ihanalla kasvisruualla, raakakakuilla ja haudukkeella kesäillan valossa. Illan aikana nautimme eteeristen öljyjen miedosta ja miellyttävästä tuoksusta ja fiiliksestä. 

Joogaopettajana ja harjoitusten ohjaajana toimii aikaisemmiltakin kursseiltamme ja matkoiltamme tuttu intuitiivinen ja lempeän innostava, sertifioitu vijnanajoogaopettaja Crista Soskolne (www.cristasoskolne.com) Crista on toiminut joogaopettajana ja ayurvedisen arjen ohjaajana vuodesta 2009 alkaen. 

Orit Sen Guptan perustama vijnanajooga kumpuaa samasta perinteestä kuin astanga- ja iyengarjooga. Asanat eli joogaliikkeet yhdistetään soljuvaksi flowharjoitukseksi. Samalla kiinnitetään huomiota kehon tarkkaan linjaukseen, erityisesti käsi- ja jalkaterien käyttöön sekä kehon sisäiseen työskentelyyn. Vayuhengityksen lisäksi vijnanajoogaan kuuluvat meditaatio sekä klassiset hengitysharjoitukset. 

Vijnanajoogassa kiinnitetään huomio yksilölliseen ohjaukseen ja se sopii niin vasta-alkajille kuin pitempään jooganneille. Harjoituksessa huomioidaan erilaiset kehotyypit ja tarjotaan vaihtoehtoisia tapoja tehdä joogaliikkeitä.

Ota mukaan rennot vaatteet! Joogakoulu Kajosta löytyy joogamatot, viltit ja tyynyt. Sydämellisesti tervetuloa naiset!

Ilmoittaudu mukaan me@slowmondo.com
Hinta 55€, ilmoittautuminen on sitova!
Maksu maksetaan käteisellä paikan päällä

View Event →
Miniretriitti Yin & Sound
Jun
17
10:00 AM10:00

Miniretriitti Yin & Sound

sinikka.jpg

Slow Mondon ja joogaopettaja Sinikka Salmisen yhteinen miniretriitti yhdistelee rauhallisen ja meditatiivisen yinjoogan, ravitsevan kasvisruuan ja syvärentouttavan sointurentoutuksen. Miniretriitti sopii kaikille vasta-alkajista pidempään jooganneille. Tule mukaan ravitsemaan ja rentouttamaan kehoa ja mieltä! 

Miniretriitti alkaa Sinikan kehoa avaavalla yinjoogalla (2h), jonka jälkeen nautitaan Slow Mondon kesäinen kasviskulho ja raikas tuorepuristettu mehushotti. Jälkiruuaksi kääriydymme viltteihin ja annamme sointurentoutuksen (1h) äänten ja värähtelyn rentouttaa kehomme ja mielemme. 

Yinjooga on rauhoittava ja tasapainottava harjoitus, jossa pitkäkestoisilla venytyksillä pyritään vaikuttamaan lihaksia syvemmällä oleviin sidekudoksiin ja nivelsiteisiin. Yinjooga on hyvää vastapainoa dynaamisille joogamuodoille. 

Tällä kertaa miniretriitissä nautitaan lounaana kasviskulho raikkaista ja ravintorikkaista raaka-aineista sekä tuorepuristettu mehushotti.

Sointurentoutus rentouttaa kuulijan mielen ja kehon ja huuhtelee samalla ajatuksia syvärentouttaen ja poistaen stressiä ja liikuttaen mieltä. Slow Mondon sointurentoutuksessa kuullaan mm. äänimaljoja, koshi-tuulikelloja ja shruti boxia.

Hämeenlinnassa asuva Sinikka Salminen (RYT 200, näyttelijä FIA) on opettanut joogaa jo useiden vuosien ajan omalla rauhallisella, miellyttävällä ja varmalla tyylillään. Sinikan joogatunnit ovat todella pidettyjä!

Miniretriitin hinta 55€
Paikkoja rajoitetusti!  TÄYTEEN VARATTU!
Varaa omasi sähköpostilla me@slowmondo.com Ilmoittautuminen on sitova.
Kerrothan samalla mahdolliset ruoka-ainerajoituksesi!

Lämpimästi tervetuloa mukaan miniretriitille rentouteen!

View Event →
Gongi- ja äänimaljarentoutus
Jun
15
6:30 PM18:30

Gongi- ja äänimaljarentoutus

31956966_2111610519117198_8864755461778309120_n.jpg

Äänihoitaja ja muusikko Simo Santeri Virtanen Virosta saapuu jälleen vieraaksemme Hämeenlinnaan!

Äänihoitokonsertti sopii kaikille ja se on kehitetty rentouttamaan stressaantuneita ja väsyneitä. Gongit, kristalliäänimaljat ja muut terapeuttiset soittimet vaikuttavat hermostomme toimintaan, ohjailevat kantasoluja ja rauhoittavat mielen. Äänillä on kyky auttaa kehoa parantumaan mm. traumoista, kivuista ja stressistä.

Rentoutus kestää kokonaisuudessaan 120min ja sen aikana kuullaan ainakin kristallimaljoja, gongeja ja kurkkulaulua.

Itse voit vaan levätä. Saavu paikalle rennoissa ja lämpimissä vaatteissa ja ota vesipullo mukaan. Paikan päältä löytyy alustoja, vilttejä ja tyynyjä. Voit ottaa mukaasi myös oman tyynyn ja viltin sekä villasukat! Äänirentoutuksen jälkeen on hyvä muistaa juoda vettä.

Kristallimaljat
Kristallimaljat on valmistettu puhtaasta kvartsikristallista ja niiden värähtely saa aikaan heleitä ääniä. Sotkamossa sanottiin konsertin jälkeen, että ne soivat niinkuin revontulet. Niiden ääni voi auttaa autistisia lapsia palautumaan ja "maadoittumaan" omaan kehoonsa takaisin. Stressaantuneita ihmisiä rauhoittumaan ja auttamaan uniongelmien kanssa.

Gongi
Gongin ääneen on kätketty koko maailmankaikkeuden värähtelyt. Tätä kosmista soitinta kuunnellessa ihmiset menevät yleensä "matkalle" toisiin ulottuvuuksiin. Gongista tulee tiivis ääniaalto, mikä tuntuu kuuntelijasta niinkuin tämä olisi meressä. Gongeja on monia eri tyyppejä ja ne auttavat kehoamme puhdistautumaan.

Kurkkulaulu
Kurkkulaulua ovat käyttäneet saamelaiset, mongolialaiset ja monet muut kansat. Sen perinne ylittää kaikenlaiset kulttuuriset rajat. Kurkkulaululla on ravitseva vaikutus, se auttaa ottamaan yhteyttä omiin juuriin. Sitä kuunnellessa me "maadoitumme" ja keho palautuu alkuluomisen tilaan.

Simo Santeri Virtanen on muusikko, äänihoitaja ja kirjailija.
Hän on oppinut Don Conreaux'n ja Eilijakasten perheeltä äänihoitoa. Simo työskentelee Virossa ja Suomessa, tutkii permakultuuria ja kouluttaa ihmisiä käyttämään äänihoitomenetelmiä.


Lisää Simosta:
https://www.simosanterivirtanen.com

Hinta 30€ (maksu paikanpäällä käteisellä, saavuthan paikalle ajoissa) 
Paikkoja rajallisesti!
Varaa paikkasi: me@slowmondo.com (Varaukset sitovia)

View Event →
TRE (Tension & trauma release exercises) -työpaja
Jun
8
6:30 PM18:30

TRE (Tension & trauma release exercises) -työpaja

31354120_10155543136590838_2480863214288502784_n.jpg
33397522_10155848996454086_8416703236509007872_n.jpg

TENSION & TRAUMA RELEASE EXERCISES -työpaja
Perjantai 8.6. klo 18.30-20.30 Joogakoulu Kajo (Rauhankatu 3, Hämeenlinna)

Ohjaajana Samuli Perälä

Mukaan otetaan 10 ensimmäiseksi ilmoittautunutta!
Ilmoittaudu mukaan: me@slowmondo.com

TRE-työpajan hinta
25€ uusille
20€ Samulin aiemmissa TRE-työpajoissa olleille ja
15€/hlö pariskunnille
(maksu käteisellä paikan päällä) 


TRE - (TENSION & TRAUMA RELEASE EXERCISES) 

Yksinkertaiset ja helposti omaksuttavat TRE-stressinpurkuliikkeet eli TRE® (Tension, Stress & Trauma Release Exercises) käynnistävät kehon luonnollisen ja nopeasti vaikuttavan palautumismekanismin, joka purkaa kehon jännitystiloja.

TRE-STRESSINPURKULIIKKEET

Trauma Releasing Exercises eli TRE on yksinkertainen ja helposti omaksuttava itsehoitomenetelmä, jonka vaikutuksen ilmenevät nopeasti. TRE rentouttaa, aktivoi ja mobilisoi stressin ja traumaattisten kokemusten jännittämiä lihaksia. Menetelmässä käynnistetään lihasten vapinana tai tärinänä alkavan luonnollinen ja nopeasti vaikuttavan palautumis-mekanismin.

Syvien lihasjännitysten vapautuessa kehossa herää luontainen pyrkimys kokonaisvaltaiseen eheytymiseen, jolloin kehon aistimukset, tunteet ja ajattelu jäsentyvät uudelleen yksilön omaksi tavaksi kokea itsensä ja olemisensa. Näin harjoitus voi käynnistää laaja-alaisen prosessin, josta on apua myös nykyhetken stressinhallinnassa.

Menetelmää on käytetty menestyksekkäästi useissa eri maissa ja kulttuureissa perheiden ja laajempien sosiaalisten yhteisöjen kohtaamissa traumoissa. Esimerkiksi luonnonkatastrofialueilla, kuten vuoden 2008 Kiinan Sichuanin maanjäristyksen, Japanin Sendaissa vuoden 2012 hyökyaallon aiheuttaman tuhon ja Filippiineillä paljon tuhoa aiheuttaneen vuoden 2013 trooppisen Haiya-hirmumyrskyn jälkeen menetelmää opetettiin suurelle joukolle kotinsa ja perheenjäsenensä menettäneitä ihmisiä. Vuonna 2014 menetelmää on opetettu Syyrian pakolaisille Turkissa ja vuonna 2015 Nepalissa.

TRE:n kehittäjä on amerikkalainen tohtori David Berceli, kansainvälisesti tunnettu stressin- ja traumanhoidon asiantuntija. Hän on kehittänyt ja opettanut TRE-menetelmää yli 20 vuoden ajan.

TRE auttaa selviämään stressiä, jännityksiä ja traumoja aiheuttaneista kokemuksista. TRE:tä hyödyntävät kuormittavissa ammateissa toimivat henkilöt: poliisit, palomiehet, kriisi-alueella toimivat avustustyöntekijät, sota-alueella toimivat sotilaat, terveydenhoitohenkilökunta, erityisopettajat, sosiaalityöntekijät jne. Menetelmää käytetään sotaveteraanien traumaperäisen stressihäiriön hoitoon ja ehkäisyyn, päihdekuntoutukseen, parisuhdeväkivallan ehkäisyyn ja urheiluvalmennukseen. TRE sopii myös omatoimisen kehonhuollon ja rentoutumisen välineeksi.

Metodin käyttäjät ovat kertoneet muun muassa näistä hyödyistä heille itselleen:

• Vähemmän huolia ja ahdistusta
• Vähemmän traumaperäisen stressihäiriön oireita
• Enemmän energiaa ja kestävyyttä
• Parantunut parisuhde
• Vähemmän työstressiä
• Parempi uni
• Vähemmän parisuhdekonflikteja
• Vähemmän lihas- ja selkäkipuja
• Lisääntynyt notkeus
• Parantunut impulssikontrolli ja tunteiden hallinta
• Vähemmän vanhojen vammojen aiheuttamia haittoja
• Vähemmän vakavasta sairaudesta johtuvaa ahdistusta
• Vähemmän kroonisen sairauden aiheuttamia haittoja

TRE:n perusteet on suositeltavaa opetella peruskurssilla tai TRE-ohjaajan yksilöohjauksessa. TRE-ohjaajat auttavat prosessin alkuun, ja heiltä saa apua myös myöhemmissä vaiheissa.

TRE on vaikuttava menetelmä, ja prosessin eteneminen on hyvin yksilöllistä. Joillakuilla prosessi voi nostaa pintaan hautautuneita mielikuvia, tunteita ja muistoja, joten negatiivisiakin tuntemuksia saattaa ilmetä. Tähän on hyvä varautua ja hyväksyä se osana prosessia, oman historian ja kokemuksen eheyttämistä. Toisilla prosessi etenee ilman tunnekokemuksia tai tuottaa ainoastaan positiivisia kokemuksia alusta lähtien.

Monet kaipaavat jossain vaiheessa yhteyttä ohjaajaan tai harjoitusryhmään, vaikka oma harjoittelu etenisi sujuvasti. Osalla TRE-ohjaajista on psykoterapeutin, psykologin tai lääkärin koulutus, ja suosittelemme heidän puoleensa kääntymistä, jos harjoitus nostaa pintaan vaikeita, käsittelemistä vaativia kokemuksia menneisyydestä tai jos sinulla on jokin huomiota vaativa perussairaus. Prosessin edetessä ja kehon vapautuessa vanhoista jännityksistä, monet kokevat kokonaisvaltaisen rentouden ja rauhan lisääntyvän.

33663295_10155848996629086_1235031800313544704_n.jpg


OHJAAJASTA LYHYESTI:

TRE-harjoituspäivän ohjaa Samuli Perälä, jolla on pitkä kokemus TRE:n käyttämisestä ja ohjaamisesta. Hän on koulutukseltaan myös liikunnanohjaaja, joka on opiskellut kehon anatomiaa ja hoitamista sekä ohjannut kokonaisvaltaisen paranemisen kursseja lähes 10 vuoden ajan.

View Event →
TRE (Tension & trauma release exercises) -työpaja
Jun
5
6:00 PM18:00

TRE (Tension & trauma release exercises) -työpaja

31354120_10155543136590838_2480863214288502784_n.jpg
33397522_10155848996454086_8416703236509007872_n.jpg

TENSION & TRAUMA RELEASE EXERCISES -työpaja
Tiistai 5.6. klo 18-20 Joogakoulu Kajo (Rauhankatu 3, Hämeenlinna)

Ohjaajana Samuli Perälä

Mukaan otetaan 10 ensimmäiseksi ilmoittautunutta!
Ilmoittaudu mukaan: me@slowmondo.com

TRE-työpajan hinta
25€ uusille
20€ Samulin 6.5. TRE-työpajassa olleille ja
15€/hlö pariskunnille
(maksu käteisellä paikan päällä) 


TRE - (TENSION & TRAUMA RELEASE EXERCISES) 

Yksinkertaiset ja helposti omaksuttavat TRE-stressinpurkuliikkeet eli TRE® (Tension, Stress & Trauma Release Exercises) käynnistävät kehon luonnollisen ja nopeasti vaikuttavan palautumismekanismin, joka purkaa kehon jännitystiloja.

TRE-STRESSINPURKULIIKKEET

Trauma Releasing Exercises eli TRE on yksinkertainen ja helposti omaksuttava itsehoitomenetelmä, jonka vaikutuksen ilmenevät nopeasti. TRE rentouttaa, aktivoi ja mobilisoi stressin ja traumaattisten kokemusten jännittämiä lihaksia. Menetelmässä käynnistetään lihasten vapinana tai tärinänä alkavan luonnollinen ja nopeasti vaikuttavan palautumis-mekanismin.

Syvien lihasjännitysten vapautuessa kehossa herää luontainen pyrkimys kokonaisvaltaiseen eheytymiseen, jolloin kehon aistimukset, tunteet ja ajattelu jäsentyvät uudelleen yksilön omaksi tavaksi kokea itsensä ja olemisensa. Näin harjoitus voi käynnistää laaja-alaisen prosessin, josta on apua myös nykyhetken stressinhallinnassa.

Menetelmää on käytetty menestyksekkäästi useissa eri maissa ja kulttuureissa perheiden ja laajempien sosiaalisten yhteisöjen kohtaamissa traumoissa. Esimerkiksi luonnonkatastrofialueilla, kuten vuoden 2008 Kiinan Sichuanin maanjäristyksen, Japanin Sendaissa vuoden 2012 hyökyaallon aiheuttaman tuhon ja Filippiineillä paljon tuhoa aiheuttaneen vuoden 2013 trooppisen Haiya-hirmumyrskyn jälkeen menetelmää opetettiin suurelle joukolle kotinsa ja perheenjäsenensä menettäneitä ihmisiä. Vuonna 2014 menetelmää on opetettu Syyrian pakolaisille Turkissa ja vuonna 2015 Nepalissa.

TRE:n kehittäjä on amerikkalainen tohtori David Berceli, kansainvälisesti tunnettu stressin- ja traumanhoidon asiantuntija. Hän on kehittänyt ja opettanut TRE-menetelmää yli 20 vuoden ajan.

TRE auttaa selviämään stressiä, jännityksiä ja traumoja aiheuttaneista kokemuksista. TRE:tä hyödyntävät kuormittavissa ammateissa toimivat henkilöt: poliisit, palomiehet, kriisi-alueella toimivat avustustyöntekijät, sota-alueella toimivat sotilaat, terveydenhoitohenkilökunta, erityisopettajat, sosiaalityöntekijät jne. Menetelmää käytetään sotaveteraanien traumaperäisen stressihäiriön hoitoon ja ehkäisyyn, päihdekuntoutukseen, parisuhdeväkivallan ehkäisyyn ja urheiluvalmennukseen. TRE sopii myös omatoimisen kehonhuollon ja rentoutumisen välineeksi.

Metodin käyttäjät ovat kertoneet muun muassa näistä hyödyistä heille itselleen:

• Vähemmän huolia ja ahdistusta
• Vähemmän traumaperäisen stressihäiriön oireita
• Enemmän energiaa ja kestävyyttä
• Parantunut parisuhde
• Vähemmän työstressiä
• Parempi uni
• Vähemmän parisuhdekonflikteja
• Vähemmän lihas- ja selkäkipuja
• Lisääntynyt notkeus
• Parantunut impulssikontrolli ja tunteiden hallinta
• Vähemmän vanhojen vammojen aiheuttamia haittoja
• Vähemmän vakavasta sairaudesta johtuvaa ahdistusta
• Vähemmän kroonisen sairauden aiheuttamia haittoja

TRE:n perusteet on suositeltavaa opetella peruskurssilla tai TRE-ohjaajan yksilöohjauksessa. TRE-ohjaajat auttavat prosessin alkuun, ja heiltä saa apua myös myöhemmissä vaiheissa.

TRE on vaikuttava menetelmä, ja prosessin eteneminen on hyvin yksilöllistä. Joillakuilla prosessi voi nostaa pintaan hautautuneita mielikuvia, tunteita ja muistoja, joten negatiivisiakin tuntemuksia saattaa ilmetä. Tähän on hyvä varautua ja hyväksyä se osana prosessia, oman historian ja kokemuksen eheyttämistä. Toisilla prosessi etenee ilman tunnekokemuksia tai tuottaa ainoastaan positiivisia kokemuksia alusta lähtien.

Monet kaipaavat jossain vaiheessa yhteyttä ohjaajaan tai harjoitusryhmään, vaikka oma harjoittelu etenisi sujuvasti. Osalla TRE-ohjaajista on psykoterapeutin, psykologin tai lääkärin koulutus, ja suosittelemme heidän puoleensa kääntymistä, jos harjoitus nostaa pintaan vaikeita, käsittelemistä vaativia kokemuksia menneisyydestä tai jos sinulla on jokin huomiota vaativa perussairaus. Prosessin edetessä ja kehon vapautuessa vanhoista jännityksistä, monet kokevat kokonaisvaltaisen rentouden ja rauhan lisääntyvän.

33663295_10155848996629086_1235031800313544704_n.jpg


OHJAAJASTA LYHYESTI:

TRE-harjoituspäivän ohjaa Samuli Perälä, jolla on pitkä kokemus TRE:n käyttämisestä ja ohjaamisesta. Hän on koulutukseltaan myös liikunnanohjaaja, joka on opiskellut kehon anatomiaa ja hoitamista sekä ohjannut kokonaisvaltaisen paranemisen kursseja lähes 10 vuoden ajan.

View Event →
Slow Mondon vieraana Gongi- ja äänimaljarentoutusilta
May
26
5:00 PM17:00

Slow Mondon vieraana Gongi- ja äänimaljarentoutusilta

simotiina_touko.jpg

Äänihoitajat ja muusikot Simo Santeri Virtanen ja Tiina Karjatse Virosta palaavat vieraiksemme Hämeenlinnaan!

Äänihoitokonsertti sopii kaikille ja se on kehitetty rentouttamaan stressaantuneita ja väsyneitä. Gongit, kristalliäänimaljat ja muut terapeuttiset soittimet vaikuttavat hermostomme toimintaan, ohjailevat kantasoluja ja rauhoittavat mielen. Äänillä on kyky auttaa kehoa parantumaan mm. traumoista, kivuista ja stressistä.

Rentoutus kestää kokonaisuudessaan 120min ja sen aikana kuullaan ainakin kristallimaljoja, gongeja ja kurkkulaulua.

Itse voit vaan levätä. Saavu paikalle rennoissa ja lämpimissä vaatteissa ja ota vesipullo mukaan. Paikan päältä löytyy alustoja, vilttejä ja tyynyjä. Voit ottaa mukaasi myös oman tyynyn ja viltin sekä villasukat! Äänirentoutuksen jälkeen on hyvä muistaa juoda vettä.

Kristallimaljat
Kristallimaljat on valmistettu puhtaasta kvartsikristallista ja niiden värähtely saa aikaan heleitä ääniä. Sotkamossa sanottiin konsertin jälkeen, että ne soivat niinkuin revontulet. Niiden ääni voi auttaa autistisia lapsia palautumaan ja "maadoittumaan" omaan kehoonsa takaisin. Stressaantuneita ihmisiä rauhoittumaan ja auttamaan uniongelmien kanssa.

Gongi
Gongin ääneen on kätketty koko maailmankaikkeuden värähtelyt. Tätä kosmista soitinta kuunnellessa ihmiset menevät yleensä "matkalle" toisiin ulottuvuuksiin. Gongista tulee tiivis ääniaalto, mikä tuntuu kuuntelijasta niinkuin tämä olisi meressä. Gongeja on monia eri tyyppejä ja ne auttavat kehoamme puhdistautumaan.

Kurkkulaulu
Kurkkulaulua ovat käyttäneet saamelaiset, mongolialaiset ja monet muut kansat. Sen perinne ylittää kaikenlaiset kulttuuriset rajat. Kurkkulaululla on ravitseva vaikutus, se auttaa ottamaan yhteyttä omiin juuriin. Sitä kuunnellessa me "maadoitumme" ja keho palautuu alkuluomisen tilaan.


Tiina Karjatse on virolainen muusikko, äänihoitaja ja terapeutti. Hän työskentelee lasten, aikuisten ja perheiden parissa. Hän on koulutukseltaan muusikko ja perehtynyt vuosien varrella moniin eri asioihin. Viimeiset 6 vuotta hän on työskennellyt hoitavan musiikin eli äänihoidon parissa.

Tiina on oppinut Don Conreaux'lta (Yhdysvallat) gonginsoittomenetelmiä, Alicija ja Richard Eilijakasin (Liettua) luona äänihoitoa, tiibetiläisten äänimaljojen soittoa ja holistisen äänen käyttöä. Lisäksi hän on opiskellut transpersonaallista psykologiaa ja hypnoterapiaa.

Lisää Tiinasta viron kielellä: https://hingekompass.ee/tegijad/tiina-karjatse/

Simo Santeri Virtanen on muusikko, äänihoitaja ja kirjailija.
Hän on oppinut Don Conreaux'n ja Eilijakasten perheeltä äänihoitoa. Simo työskentelee Virossa ja Suomessa, tutkii permakultuuria ja kouluttaa ihmisiä käyttämään äänihoitomenetelmiä.

Lisää Simosta:
https://www.simosanterivirtanen.com

Hinta 30€ (maksu paikanpäällä käteisellä, saavuthan paikalle ajoissa) 
Paikkoja rajallisesti!
Varaa paikkasi: me@slowmondo.com (Varaukset sitovia)

Toinen konsertti samana päivänä klo 13-15

View Event →
Slow Mondon vieraana Gongi- ja äänimaljarentoutus
May
26
1:00 PM13:00

Slow Mondon vieraana Gongi- ja äänimaljarentoutus

simotiina_touko.jpg

Äänihoitajat ja muusikot Simo Santeri Virtanen ja Tiina Karjatse Virosta palaavat vieraiksemme Hämeenlinnaan!

Äänihoitokonsertti sopii kaikille ja se on kehitetty rentouttamaan stressaantuneita ja väsyneitä. Gongit, kristalliäänimaljat ja muut terapeuttiset soittimet vaikuttavat hermostomme toimintaan, ohjailevat kantasoluja ja rauhoittavat mielen. Äänillä on kyky auttaa kehoa parantumaan mm. traumoista, kivuista ja stressistä.

Rentoutus kestää kokonaisuudessaan 120min ja sen aikana kuullaan ainakin kristallimaljoja, gongeja ja kurkkulaulua.

Itse voit vaan levätä. Saavu paikalle rennoissa ja lämpimissä vaatteissa ja ota vesipullo mukaan. Paikan päältä löytyy alustoja, vilttejä ja tyynyjä. Voit ottaa mukaasi myös oman tyynyn ja viltin sekä villasukat! Äänirentoutuksen jälkeen on hyvä muistaa juoda vettä.

Kristallimaljat
Kristallimaljat on valmistettu puhtaasta kvartsikristallista ja niiden värähtely saa aikaan heleitä ääniä. Sotkamossa sanottiin konsertin jälkeen, että ne soivat niinkuin revontulet. Niiden ääni voi auttaa autistisia lapsia palautumaan ja "maadoittumaan" omaan kehoonsa takaisin. Stressaantuneita ihmisiä rauhoittumaan ja auttamaan uniongelmien kanssa.

Gongi
Gongin ääneen on kätketty koko maailmankaikkeuden värähtelyt. Tätä kosmista soitinta kuunnellessa ihmiset menevät yleensä "matkalle" toisiin ulottuvuuksiin. Gongista tulee tiivis ääniaalto, mikä tuntuu kuuntelijasta niinkuin tämä olisi meressä. Gongeja on monia eri tyyppejä ja ne auttavat kehoamme puhdistautumaan.

Kurkkulaulu
Kurkkulaulua ovat käyttäneet saamelaiset, mongolialaiset ja monet muut kansat. Sen perinne ylittää kaikenlaiset kulttuuriset rajat. Kurkkulaululla on ravitseva vaikutus, se auttaa ottamaan yhteyttä omiin juuriin. Sitä kuunnellessa me "maadoitumme" ja keho palautuu alkuluomisen tilaan.


Tiina Karjatse on virolainen muusikko, äänihoitaja ja terapeutti. Hän työskentelee lasten, aikuisten ja perheiden parissa. Hän on koulutukseltaan muusikko ja perehtynyt vuosien varrella moniin eri asioihin. Viimeiset 6 vuotta hän on työskennellyt hoitavan musiikin eli äänihoidon parissa.

Tiina on oppinut Don Conreaux'lta (Yhdysvallat) gonginsoittomenetelmiä, Alicija ja Richard Eilijakasin (Liettua) luona äänihoitoa, tiibetiläisten äänimaljojen soittoa ja holistisen äänen käyttöä. Lisäksi hän on opiskellut transpersonaallista psykologiaa ja hypnoterapiaa.

Lisää Tiinasta viron kielellä: https://hingekompass.ee/tegijad/tiina-karjatse/

Simo Santeri Virtanen on muusikko, äänihoitaja ja kirjailija.
Hän on oppinut Don Conreaux'n ja Eilijakasten perheeltä äänihoitoa. Simo työskentelee Virossa ja Suomessa, tutkii permakultuuria ja kouluttaa ihmisiä käyttämään äänihoitomenetelmiä.

Lisää Simosta:
https://www.simosanterivirtanen.com

Hinta 30€ (maksu paikanpäällä käteisellä, saavuthan paikalle ajoissa) 
Paikkoja rajallisesti!
Varaa paikkasi: me@slowmondo.com (Varaukset sitovia)

Toinen konsertti samana päivänä klo 17-19

View Event →
TRE (Tension & trauma release exercises) -työpaja
May
6
9:00 AM09:00

TRE (Tension & trauma release exercises) -työpaja

31354120_10155543136590838_2480863214288502784_n.jpg
30875015_10155780100199086_2093507000_n.jpg

Kurssi täynnä!

TENSION & TRAUMA RELEASE EXERCISES -työpaja
Sunnuntai 6.5. klo 9-11 Joogakoulu Kajo (Rauhankatu 3, Hämeenlinna)

Ohjaajana Samuli Perälä

Mukaan otetaan 10 ensimmäiseksi ilmoittautunutta!
Ilmoittaudu mukaan: me@slowmondo.com

TRE-työpajan hinta on 25e (maksu käteisellä paikan päällä) 


TRE - (TENSION & TRAUMA RELEASE EXERCISES) 

Yksinkertaiset ja helposti omaksuttavat TRE-stressinpurkuliikkeet eli TRE® (Tension, Stress & Trauma Release Exercises) käynnistävät kehon luonnollisen ja nopeasti vaikuttavan palautumismekanismin, joka purkaa kehon jännitystiloja.

TRE-STRESSINPURKULIIKKEET

Trauma Releasing Exercises eli TRE on yksinkertainen ja helposti omaksuttava itsehoitomenetelmä, jonka vaikutuksen ilmenevät nopeasti. TRE rentouttaa, aktivoi ja mobilisoi stressin ja traumaattisten kokemusten jännittämiä lihaksia. Menetelmässä käynnistetään lihasten vapinana tai tärinänä alkavan luonnollinen ja nopeasti vaikuttavan palautumis-mekanismin.

Syvien lihasjännitysten vapautuessa kehossa herää luontainen pyrkimys kokonaisvaltaiseen eheytymiseen, jolloin kehon aistimukset, tunteet ja ajattelu jäsentyvät uudelleen yksilön omaksi tavaksi kokea itsensä ja olemisensa. Näin harjoitus voi käynnistää laaja-alaisen prosessin, josta on apua myös nykyhetken stressinhallinnassa.

Menetelmää on käytetty menestyksekkäästi useissa eri maissa ja kulttuureissa perheiden ja laajempien sosiaalisten yhteisöjen kohtaamissa traumoissa. Esimerkiksi luonnonkatastrofialueilla, kuten vuoden 2008 Kiinan Sichuanin maanjäristyksen, Japanin Sendaissa vuoden 2012 hyökyaallon aiheuttaman tuhon ja Filippiineillä paljon tuhoa aiheuttaneen vuoden 2013 trooppisen Haiya-hirmumyrskyn jälkeen menetelmää opetettiin suurelle joukolle kotinsa ja perheenjäsenensä menettäneitä ihmisiä. Vuonna 2014 menetelmää on opetettu Syyrian pakolaisille Turkissa ja vuonna 2015 Nepalissa.

TRE:n kehittäjä on amerikkalainen tohtori David Berceli, kansainvälisesti tunnettu stressin- ja traumanhoidon asiantuntija. Hän on kehittänyt ja opettanut TRE-menetelmää yli 20 vuoden ajan.

TRE auttaa selviämään stressiä, jännityksiä ja traumoja aiheuttaneista kokemuksista. TRE:tä hyödyntävät kuormittavissa ammateissa toimivat henkilöt: poliisit, palomiehet, kriisi-alueella toimivat avustustyöntekijät, sota-alueella toimivat sotilaat, terveydenhoitohenkilökunta, erityisopettajat, sosiaalityöntekijät jne. Menetelmää käytetään sotaveteraanien traumaperäisen stressihäiriön hoitoon ja ehkäisyyn, päihdekuntoutukseen, parisuhdeväkivallan ehkäisyyn ja urheiluvalmennukseen. TRE sopii myös omatoimisen kehonhuollon ja rentoutumisen välineeksi.

Metodin käyttäjät ovat kertoneet muun muassa näistä hyödyistä heille itselleen:

• Vähemmän huolia ja ahdistusta
• Vähemmän traumaperäisen stressihäiriön oireita
• Enemmän energiaa ja kestävyyttä
• Parantunut parisuhde
• Vähemmän työstressiä
• Parempi uni
• Vähemmän parisuhdekonflikteja
• Vähemmän lihas- ja selkäkipuja
• Lisääntynyt notkeus
• Parantunut impulssikontrolli ja tunteiden hallinta
• Vähemmän vanhojen vammojen aiheuttamia haittoja
• Vähemmän vakavasta sairaudesta johtuvaa ahdistusta
• Vähemmän kroonisen sairauden aiheuttamia haittoja

TRE:n perusteet on suositeltavaa opetella peruskurssilla tai TRE-ohjaajan yksilöohjauksessa. TRE-ohjaajat auttavat prosessin alkuun, ja heiltä saa apua myös myöhemmissä vaiheissa.

TRE on vaikuttava menetelmä, ja prosessin eteneminen on hyvin yksilöllistä. Joillakuilla prosessi voi nostaa pintaan hautautuneita mielikuvia, tunteita ja muistoja, joten negatiivisiakin tuntemuksia saattaa ilmetä. Tähän on hyvä varautua ja hyväksyä se osana prosessia, oman historian ja kokemuksen eheyttämistä. Toisilla prosessi etenee ilman tunnekokemuksia tai tuottaa ainoastaan positiivisia kokemuksia alusta lähtien.

Monet kaipaavat jossain vaiheessa yhteyttä ohjaajaan tai harjoitusryhmään, vaikka oma harjoittelu etenisi sujuvasti. Osalla TRE-ohjaajista on psykoterapeutin, psykologin tai lääkärin koulutus, ja suosittelemme heidän puoleensa kääntymistä, jos harjoitus nostaa pintaan vaikeita, käsittelemistä vaativia kokemuksia menneisyydestä tai jos sinulla on jokin huomiota vaativa perussairaus. Prosessin edetessä ja kehon vapautuessa vanhoista jännityksistä, monet kokevat kokonaisvaltaisen rentouden ja rauhan lisääntyvän.

OHJAAJASTA LYHYESTI:

TRE-harjoituspäivän ohjaa Samuli Perälä, jolla on pitkä kokemus TRE:n käyttämisestä ja ohjaamisesta. Hän on koulutukseltaan myös liikunnanohjaaja, joka on opiskellut kehon anatomiaa ja hoitamista sekä ohjannut kokonaisvaltaisen paranemisen kursseja lähes 10 vuoden ajan.

View Event →
Slow Mondon vappumunkit, sumpit ja bowlit
May
1
11:00 AM11:00

Slow Mondon vappumunkit, sumpit ja bowlit

31113698_10155772423474086_1214054153_o.jpg

Suiston Vappubasaari tulee taas!

Linnan Pyöräverstaan Kahvilasta ja Sunnuntaibrunsseilta tuttu Slow Mondo mukana Suiston vapputorilla aivan parhaiden munkkien, bowlien, raakakakkujen, inkivääri-simajuoman ja sumpin kera klo 11:00-16:00 tai niin kauan kuin herkkuja riittää. Tarjolla myös vegaanista (mm. aivan parhaat vegaaniset munkit), vegeä ja gluteenitonta!

30952727_10155772423494086_169243389_o.jpg
30849615_10155772423504086_1023248937_o.jpg
30846281_10155772423449086_1882200340_o.jpg
30850058_10155772423454086_1017054936_o.jpg
View Event →
Slow Mondon vieraana: Kehon ja mielen työpaja by Samuli Perälä
Apr
13
6:30 PM18:30

Slow Mondon vieraana: Kehon ja mielen työpaja by Samuli Perälä

IMG_E5032.JPG

Huom! Muutama paikka vapaana!

Slow Mondon vieraana 
Kehon ja mielen työpaja by Samuli Perälä

Pe 13.4.2018 klo klo 18.30–20.30
Joogakoulu Kajo – Rauhankatu 3

Työpajassa luvassa kehollista työskentelyä, hengitysharjoituksia ja meditatiivista työskentelyä sekä arjen rehellisyyden oppitunti.

Luvassa tehokkaita ja toimivia menetelmiä kehon avaamiseen ja rentouttamiseen, joiden tarkoitus on auttaa kehoa palaamaan terveeseen ja luonnolliseen tilaan. Kaikki keholliset harjoitukset ovat myös tunnetasolle vaikuttavia siinä määrin kuin harjoittaja sen itsessään sallii.

Teemme hengitys- ja meditaatioharjoituksia. Syvennämme tietoa ja avaamme reittejä sisäiseen yhteyteesi elämän kanssa. Harjoitamme mieltä ja ajattelua tulemaan tyynemmäksi, joustavammaksi ja tyhjemmäksi erilaisista haittaohjemista. Harjoituksen tarkoitus on syventää kykyäsi rauhoittua, olla vahvemmin läsnä ja enemmän todellinen.

Myös näitä kaikkia harjoituksia voi soveltaa työpajan jälkeen omaan käyttöön.

Puhumme siitä mitä on arjen rehellisyys. Miten voit vapautua mistä hyvänsä sisälläsi sinua jarruttavasta asiasta niin yksinkertaisella menetelmällä kuin rehellisyyden harjoittaminen. Mitä se tarkoittaa käytännössä ja mitä se sinulta vaatii. Rehellisyys on tie todelliseen terveyteen.

 

Samuli Perälä on hyvinvoinnin huippuammattilainen. Hän on valmistunut Varalan Urheiluopistosta vuonna 2000 ja on työskennellyt yrittäjänä, ravinnon ja kehon liikkeen parissa pian kaksi vuosikymmentä. Hänen intohimonaan on ollut myös henkiseen hyvinvointiin perehtyminen ja ymmärrys mitä tarkoittaa terveys kaikilla tasoilla; kehon, tunteiden, mielen ja energian. Samuli vetää monenlaisia tykättyjä hyvinvoinnin kursseja eri puolilla Suomea.

Samuli on valmentanut yritys- ja kuntovalmennusten lisäksi jo vuosia huippu-urheilijoita mm. NHL- ja maajoukkuetason jääkiekkoilijoita.  

Samulista sanottua:

"Samulilla on erittäin laaja käytännön tietopankki ravinto- ja fysiikkavalmennuksesta. Hänellä on selkeät arvot ja filosofia, joiden pohjalta hän valmentaa. Lisäksi hän välittää valmennettavistaan ja tekee töitä isolla sydämellä"
- Jukka Jalonen -
Jokerien ja Suomen maajoukkueen valmentaja

"Samuli on kiinnostunut ihmisestä pinnan alla."
Ville Nieminen
- Stanley Cup-voittaja -

Mikä olisikaan parempi tapa valmistautua viikonloppuun kuin tämä kurssi! Sopii naisille ja miehille, kaikille jotka ovat kiinnostuneita kokonaisvaltaisesta kehon- ja mielenhuollosta.

Työpajan hinta: 35 €
Ilmoittautuminen ja lisätietoja: me@slowmondo.com

View Event →
6 x Keho kuntoon, stressiä vastaan! Iltaryhmä
Apr
9
to May 21

6 x Keho kuntoon, stressiä vastaan! Iltaryhmä

samuli.jpg

Kuusi kehonhuollon työpajaa - innostava kokonaisvaltaisen kehon ja mielen hyvinvoinninkurssi keväälle

Etsimme nyt osallistujia pilottiryhmiimme! Kaipaatko keväälle uutta puhtia ja uusia oivalluksia kehon liikuttamiseen ja mielenhallintaan?

Iltaryhmä aloittaa ma 9.4. klo 16–17.30
Paikkana Joogakoulu Kajo – Rauhankatu 3
 

(Aamukurssi alkaen ti 20.3.2018 klo 9–10.30)

Tervetuloa kuutena maanantaina työskentelemään yhdessä kehon liikkeen pariin. Ohjaajana toimii liikuttamisen ammattilainen, inspiroiva ja uusia oivalluksia tarjoileva Samuli Perälä. (Tapaamiskerrat: 9.4., 16.4, 23.4., 7.5., 14.5., 21.5.) Mahdollisuus tulla myös yksittäiselle tunnille, ota yhteyttä me@slowmondo.com

Jos et ehtinyt ekalle kerralle, mutta haluaisit tulla kurssille mukaan, voit korvata ensimmäisen kerran Samulin Kehon ja mielen työpaja by Samuli Perälä -illalla pe 13.4. klo 18.30–20.30

6 x Keho kuntoon, stressiä vastaan! -työpajat soveltuvat kaikenikäisille ja -kuntoisille naisille ja miehille. Pienryhmä takaa, että jokainen saa itselleen sopivan ohjauksen.

Työpajoissa tehdään erilaisia tehokkaita ja tuloksia tuottavia kehollisia harjoituksia, joiden tarkoitus on auttaa kehoa palaamaan terveeseen ja luonnolliseen tilaan, ehkäisemään ja korjaamaan vikatiloja. Tunnelma on rento - tätä ei tehdä ryppyotsaisesti! 
Joka kerralla käydään läpi teemoittain hyvinvoinnin pilareita mm. uni, ravinto, rentoutuminen, mieli, liikunta…

Luvassa mm. kehon avaamista, toiminnallista liikettä, musiikin ja liikkeen yhdistämistä sekä hengitys- ja rentoutumisharjoituksia. 

Kehon harjoitteiden ohella huomaat kuinka saat mieltä ja ajattelua tyynemmäksi ja joustavammaksi. Harjoituksen tarkoitus on myös syventää kykyäsi rauhoittua ja olla vahvemmin läsnä. Saat oivia eväitä mm. stressinhallintaan ja työssäjaksamiseen.Samuli Perälä on 38-vuotias hyvinvoinnin ammattilainen. Hän on valmistunut Varalan Urheiluopistosta vuonna 2000 ja on työskennellyt yrittäjänä, ravinnon ja kehon liikkeen parissa pian kaksi vuosikymmentä. Intohimona on ollut myös henkiseen hyvinvointiin perehtyminen ja sitä kautta ymmärtää paremmin mitä ihan oikeasti tarkoittaa terveys kaikilla tasoilla; kehon, tunteiden, mielen ja energian tasoilla. Samuli vetää monenlaisia tykättyjä hyvinvoinnin kursseja eri puolilla Suomea.

Samuli on valmentanut yritys- ja kuntovalmennusten lisäksi jo vuosia huippu-urheilijoita mm. NHL- ja maajoukkuetason jääkiekkoilijoita.  

Samulista sanottua:

"Samulilla on erittäin laaja käytännön tietopankki ravinto- ja fysiikkavalmennuksesta. Hänellä on selkeät arvot ja filosofia, joiden pohjalta hän valmentaa. Lisäksi hän välittää valmennettavistaan ja tekee töitä isolla sydämellä"
- Jukka Jalonen -
Jokerien ja Suomen maajoukkueen valmentaja

"Samuli on kiinnostunut ihmisestä pinnan alla."
Ville Nieminen
- Stanley Cup-voittaja -

Tule yksin, kaverin kanssa tai innosta vaikka koko duunin porukka mukaan! Anna omaan hyvinvointiisi paneutumisen maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti!

6 x Keho kuntoon, stressiä vastaan!
Hinta: 6 työpajaa 240 €
(Yrityslaskutuksessa
+ Alv. 24% = 297.60€/ hlö)

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: me@slowmondo.com

View Event →
Slow Mondon vieraana: Antti Tolvin GONG -äänikylpy
Apr
6
7:00 PM19:00

Slow Mondon vieraana: Antti Tolvin GONG -äänikylpy

29103777_650414745128717_2003890470249299968_n.jpg

Slow Mondon vieraana: Antti Tolvin GONG -äänikylpy
6.4.2018 klo 19-20.30
Joogakoulu Kajo, Rauhankatu 3, Hämeenlinna
Osallistumismaksu 15€
Varaa paikkasi: me@slowmondo.com


Äänikylpy aloitetaan lyhyellä Qigong harjoituksella. Qigong on noin 4 000 vuotta vanha Kiinalainen mielen ja kehon hoitotaito. Harjoituksen keskiössä on rentoudessa tapahtuva luonnollinen liike. Usein liikkeellä haetaan veden kaltaista sulavuutta. Tullaan virtaavaksi vedeksi. Koska olemme noin 60-70% vettä, tämä tunne on osittain totta. Gongin tuottama äärimmäisen laaja taajuusspectri resonoi kauttaaltaan kehossamme. Triljoonat ja triljoonat solumme ottavat vastaan tämän väreilyn ja virittyvät kohti suurta luonnollista harmoniaa (taiji). Ajaudumme virtaavaan tilaan hereillä olon ja nukkumisen välille. Tämä ”tietoinen uni” johdattaa kehomme tilaan jossa sillä on mahdollista rentoutua, parantua, irtautua yli ajattelemisesta ja auttaa sisintämme avautumaan.

Gongia voi ajatella aurinkona. Se symboloi kaikkeutta ja edustaa alkuperäistä hiljaisuutta ja luomisen mahdollisuutta. Gong muodostaa äärettömyyden ensimmäisen liikkeen. Sen värähtelyt ovat kaikkien olemassa olevien tai mahdollisesti olemassa olevien muotojen, olentojen ja ajatusten elämänvirtaa. Yhteen nuijan iskuun sisältyy kaikki, alkuräjähdyksestä aina maailmankaikkeuden himmenemiseen asti. 


Bio
Antti Tolvi on Qigong/Yin/Zen ohjaaja ja äänitaitelija Kemiönsaarelta. Antti on harjoittanut Taijita/Qigongia/Zeniä päivittäin yli 15 vuotta ja on soittanut yli 200 konserttia ympärimaailmaa (Shanghai EXPO 2010, Japanissa kaksi kiertuetta, USAssa neljä 2005-2015..). Antti on julkaissut 13 soolo albumia ja ollut mukana yli 50 albumilla säveltäjänä ja/tai soittajana. Antti on tehnyt useita äänitaideinstallaatiota eri gallerioihin ympäri Suomea ja tehnyt projekteja tanssi-, elokuva- ja nukketeatteritaiteen ammattilaisten kanssa.
Vapaus, rauha, kiitollisuus ja minimalistinen estetiikka kuvastuvat Antti Tolvin teoksissa.

www.anttitolvi.com

View Event →
6 x Keho kuntoon, stressiä vastaan!
Mar
20
to Apr 24

6 x Keho kuntoon, stressiä vastaan!

Edullinen pilottiryhmä alkaa nyt!

samuli.jpg

Kuusi kehonhuollon työpajaa yrityksille - innostava kokonais-valtaisen kehon ja mielen hyvinvoinninkurssi keväälle

Etsimme nyt osallistujia pilottiryhmiimme! Kaipaatko keväälle uutta puhtia ja uusia oivalluksia kehon liikuttamiseen ja mielenhallintaan?

Aamuryhmä alkaen ti 20.3.2018
klo 9–10.30.
Paikkana Joogakoulu Kajo – Rauhankatu 3
 
( Toinen ryhmä alkaen ma 9.4. klo 16–17.30)

Tervetuloa kuutena tiistaina työskentelemään yhdessä kehon liikkeen pariin. Ohjaajana toimii liikuttamisen ammattilainen, inspiroiva ja uusia oivalluksia tarjoileva Samuli Perälä. (Tapaamiskerrat: 20.3., 3.4., 10.4, 17.4., 24.4., 8.5.)

6 x Keho kuntoon, stressiä vastaan! -työpajat soveltuvat kaikenikäisille ja -kuntoisille naisille ja miehille. Pienryhmä takaa, että jokainen saa itselleen sopivan ohjauksen.

Työpajoissa tehdään erilaisia tehokkaita ja tuloksia tuottavia kehollisia harjoituksia, joiden tarkoitus on auttaa kehoa palaamaan terveeseen ja luonnolliseen tilaan, ehkäisemään ja korjaamaan vikatiloja. Tunnelma on rento - tätä ei tehdä ryppyotsaisesti! 
Joka kerralla käydään läpi teemoittain hyvinvoinnin pilareita mm. uni, ravinto, rentoutuminen, mieli, liikunta…

Luvassa mm. kehon avaamista, toiminnallista liikettä, musiikin ja liikkeen yhdistämistä sekä hengitys- ja rentoutumisharjoituksia. 

Kehon harjoitteiden ohella huomaat kuinka saat mieltä ja ajattelua tyynemmäksi ja joustavammaksi. Harjoituksen tarkoitus on myös syventää kykyäsi rauhoittua ja olla vahvemmin läsnä. Saat oivia eväitä mm. stressinhallintaan ja työssäjaksamiseen.Samuli Perälä on 38-vuotias hyvinvoinnin ammattilainen. Hän on valmistunut Varalan Urheiluopistosta vuonna 2000 ja on työskennellyt yrittäjänä, ravinnon ja kehon liikkeen parissa pian kaksi vuosikymmentä. Intohimona on ollut myös henkiseen hyvinvointiin perehtyminen ja sitä kautta ymmärtää paremmin mitä ihan oikeasti tarkoittaa terveys kaikilla tasoilla; kehon, tunteiden, mielen ja energian tasoilla. Samuli vetää monenlaisia tykättyjä hyvinvoinnin kursseja eri puolilla Suomea.

Samuli on valmentanut yritys- ja kuntovalmennusten lisäksi jo vuosia huippu-urheilijoita mm. NHL- ja maajoukkuetason jääkiekkoilijoita.  

Samulista sanottua:

"Samulilla on erittäin laaja käytännön tietopankki ravinto- ja fysiikkavalmennuksesta. Hänellä on selkeät arvot ja filosofia, joiden pohjalta hän valmentaa. Lisäksi hän välittää valmennettavistaan ja tekee töitä isolla sydämellä"
- Jukka Jalonen -
Jokerien ja Suomen maajoukkueen valmentaja

"Samuli on kiinnostunut ihmisestä pinnan alla."
Ville Nieminen
- Stanley Cup-voittaja -

Tule yksin, kaverin kanssa tai innosta vaikka koko duunin porukka mukaan! Anna omaan hyvinvointiisi paneutumisen maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti!

6 x Keho kuntoon, stressiä vastaan!
Hinta: 6 työpajaa 240 €
(Yrityslaskutuksessa
+ Alv. 24% = 297.60€/ hlö)

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: me@slowmondo.com

View Event →
Ossi Viljakainen: Ota haltuun terveytesi Ayurvedan keinoin
Mar
6
6:00 PM18:00

Ossi Viljakainen: Ota haltuun terveytesi Ayurvedan keinoin

ayurveda.jpg

Slow Mondon vieraana:
Ossi Viljakainen: Ota haltuun terveytesi Ayurvedan keinoin
6.3.2018 klo 18-20
Hoitola Lux Medicus, Linnankatu 9, 3.krs (entinen Radiotalo) Hämeenlinna

Osallistumismaksu 25€/hlö sis. kitcharin
Paikkoja hyvin rajoitetusti, varaa paikkasi pian!
Ilmoittautumiset: me@slowmondo.com

Meillä on ilo ja kunnia saada vieraaksemme Ayurvedisen lääketieteen harjoittaja ja Ayurvedakouluttaja Ossi Viljakainen. Puolitoistatuntisen luennon aikana Ossi kertoo mitä on Ayurveda sekä mitä tarkoitetaan viidellä elementillä ja kolmella doshalla ja kehotyypeillä. Lisäksi käydään läpi tasapainon ja epätasapainon merkitystä ja vaikutuksia ihmiskeholle ja mielelle. Lopuksi käsitellään vielä kroonisten sairauksien hoitoa Ayurvedan näkökulmasta. Luennon alkuun on tarjolla on mung dalista, riisistä, gheestä ja mausteista valmistettua kitcharia.

Intiasta tuhansia vuosia sitten alkunsa saanut terveystiede, Ayurveda (ayur=elämä, veda=tieto), on tiettävästi maailman vanhin lääketieteellinen järjestelmä, joka perustuu luonnon hoitomenetelmiin ja kokonaisvaltaiseen elämäntieteeseen. Ayurvedassa tärkeässä roolissa on tieto kehon ja mielen välisestä tasapainosta, jota pidetään edellytyksenä ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Ayurvedan terveysopit, yksilölliset ruokavalio-ohjeet ja elämäntapasuositukset tähtäävät tasapainoisen elämän lisäksi kokonaisvaltaiseen terveyteen ja sairauksien ennaltaehkäisyyn ja niitä on nykypäivän ihmisenkin helppo noudattaa myös Suomessa.

Ayurvedisen lääketieteen harjoittaja ja Ayurvedakouluttaja Ossi Viljakainen on toiminut Ayurvedisen lääketieteen parissa jo vuodesta 2003 alkaen. Hän on kouluttautunut Intiassa johtavien Ayurveda-lääkärien johdolla. Ossi opettaa Suomen Ayurveda Instituutissa ja pitää Ayurveda-terveysvastaanottoa Helsingissä, Tampereella ja Hämeenlinnassa.

Kitchari on maukas, yksinkertaisimmillaan mung dalista, riisistä, gheestä ja mausteista valmistettu lempeä kasvisruoka, joka oikein valmistettuna tasapainottaa kaikkia doshia. Kitchari on helposti sulavaa, ruoansulatuksemme tulta (agnia) hellivää ja sopii toipumiseen, puhdistautumiseen, sairaudenhoitoon, paastoajan ruuaksi, mutta myös osaksi arkiruokailua. Kitcharista on olemassa useita eri versioita. Kitchari sopii hienosti lähestyvään kevätaikaan.

Lue lisää aiheesta:
http://ayurveda.fi/kulhollinen-hyvaa-kaiken-parantava-kitchari/

View Event →
Tutustumiskerta: 6 x Keho kuntoon, stressiä vastaan!
Mar
6
9:00 AM09:00

Tutustumiskerta: 6 x Keho kuntoon, stressiä vastaan!

samuli.jpg

Etsimme nyt osallistujia pilottiryhmiimme! Kaipaatko keväälle uutta puhtia ja uusia oivalluksia kehon liikuttamiseen ja mielenhallintaan? Tule kuulemaan ja kokeilemaan mistä on kyse 6.3. klo 9-10.30 Joogakoulu Kajo, Rauhankatu 3, Hämeenlinna. 

Tilaisuus on maksuton. Tarjolla raikkaita tuorepuristettuja mehuja.
Ennakkoilmoittautumiset: me@slowmondo.com


6 x Keho kuntoon, stressiä vastaan! -kurssi soveltuu kaikenikäisille ja -kuntoisille naisille ja miehille. Pienryhmä takaa, että jokainen saa itselleen sopivan ohjauksen. 

Ryhmät kokoontuvat kuutena peräkkäisenä tiistaina (alkaen 20.3. ryhmät klo 9-10.30 ja 11-12.30) työskentelemään yhdessä kehon liikkeen pariin. Ohjaajana toimii liikuttamisen ammattilainen, inspiroiva ja uusia oivalluksia tarjoileva Samuli Perälä. 

Työpajoissa tehdään erilaisia tehokkaita ja tuloksia tuottavia kehollisia harjoituksia, joiden tarkoitus on auttaa kehoa palaamaan terveeseen ja luonnolliseen tilaan, ehkäisemään ja korjaamaan vikatiloja. Tunnelma on rento - tätä ei tehdä ryppyotsaisesti! 
Joka kerralla käydään läpi teemoittain hyvinvoinnin pilareita mm. uni, ravinto, rentoutuminen, mieli, liikunta…

Luvassa mm. kehon avaamista, toiminnallista liikettä, musiikin ja liikkeen yhdistämistä sekä hengitys- ja rentoutumisharjoituksia. 

Kehon harjoitteiden ohella huomaat kuinka saat mieltä ja ajattelua tyynemmäksi ja joustavammaksi. Harjoituksen tarkoitus on myös syventää kykyäsi rauhoittua ja olla vahvemmin läsnä. Saat oivia eväitä mm. stressinhallintaan ja työssäjaksamiseen.

Samuli Perälä on 38-vuotias hyvinvoinnin ammattilainen. Hän on valmistunut Varalan Urheiluopistosta vuonna 2000 ja on työskennellyt yrittäjänä, ravinnon ja kehon liikkeen parissa pian kaksi vuosikymmentä. Intohimona on ollut myös henkiseen hyvinvointiin perehtyminen ja sitä kautta ymmärtää paremmin mitä ihan oikeasti tarkoittaa terveys kaikilla tasoilla; kehon, tunteiden, mielen ja energian tasoilla. Samuli vetää monenlaisia tykättyjä hyvinvoinnin kursseja eri puolilla Suomea.

Samuli on valmentanut yritys- ja kuntovalmennusten lisäksi jo vuosia huippu-urheilijoita mm. NHL- ja maajoukkuetason jääkiekkoilijoita.  

Samulista sanottua:

"Samulilla on erittäin laaja käytännön tietopankki ravinto- ja fysiikkavalmennuksesta. Hänellä on selkeät arvot ja filosofia, joiden pohjalta hän valmentaa. Lisäksi hän välittää valmennettavistaan ja tekee töitä isolla sydämellä"
- Jukka Jalonen -
Jokerien ja Suomen maajoukkueen valmentaja

"Samuli on kiinnostunut ihmisestä pinnan alla."
Ville Nieminen
- Stanley Cup-voittaja -

Tule yksin, kaverin kanssa tai innosta vaikka koko duunin porukka mukaan! Anna omaan hyvinvointiisi paneutumisen maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti!

6 x Keho kuntoon, stressiä vastaan!
Hinta: 6 työpajaa 240 € + Alv. / hlö 
Lisätietoja ja ilmoittautumiset: me@slowmondo.com

Maksuttomaan tutustumiskertaan
ilmoittautumiset: me@slowmondo.com

View Event →
Kevättalven kasviskeitot
Feb
21
6:30 PM18:30

Kevättalven kasviskeitot

keitot.jpg

Tässä puolitoistatuntisessa työpajassa keskitytään kevättalveen sopiviin lämmittäviin ja ravitseviin kasviskeittoihin. Paljastamme vinkkimme ja parhaiksi todetut reseptimme. Kyllä, esimerkiksi paljon kehuttu Linnan Pyöräverstaan Kahvilan pinaattikeitto on listalla ;)

Opit miten hyödynnät mausteita ja kuivatuotteita kuten linssejä, papuja, kvinoaa ja miten saat keittoihin makua, näköä ja potkua! Aloitamme puoli seitsemältä lämpimällä keitolla, saavuthan paikalle ajoissa ja nälkäisenä!

Illan aikana opit valmistamaan kolme gluteenitonta, maidotonta ja herkullista kasviskeittoa. Työpajan jälkeen voit täydentää kotivarastoja Inkiväärin valikoimista. Tervetuloa mukaan yksin tai kaverin kanssa! 

Jos kurssi kiinnostelee, niin varaathan paikkasi pian, sillä paikkoja on rajoitetusti!
Hinta 20€/hlö tai 15€/hlö yhdessä kaverin kanssa
Ilmoittaudu mukaan me@slowmondo.com

View Event →
Slow Mondon Sunnuntaibrunssi
Feb
18
12:00 PM12:00

Slow Mondon Sunnuntaibrunssi

suisto_kapea_helmi.jpg

Sunnuntaina 18.2. klo 12–14 (huom! ainoastaan yksi kattaus tällä kertaa) herkutellaan brunssia Pyöräverstaan Kahvilan hengessä – mainiota kasvisruokaa kaikenikäisille, hyvää musaa & Suiston letkeää sunnuntaitunnelmaa – parasta! Lapsetkin viihtyvät 👍

Sopivaa vegaaneille ja sekaaneille, lisäaineita ja gluteenia karttaville. Puhdasta, herkullista, laadukasta ja ravintorikasta! Kaikki itse tehtyä suurella ❤️ Lämmittäviä makuja ja paaaljon kasviksia. 

Hinta 25 €, 6–14 vuotiaat puoleen hintaan
Alle 6-vuotiaat euro/ikävuosi

Pöytävaraukset sähköpostilla me@slowmondo.com

Brunssin menu ❄️

Vihershotti
Chia-marjavanukas
Turkkijugu ja Slow granola & kuusenkerkkäsiirappi

Lämmittävä linssikeitto
Kvinoatabouleh
Alu gobi - kukkakaali-peruna curryherkku
Vihersalaatti
Lehtikaalihummus
Feta

Gluteeniton vuokaleipä

Veriappelsiineja ja kiivejä

Rawnebergit
Raakasuklaasydämet & muut
Vegaaniset laskiaispullat

Pakurihauduke/luomukahvi

Lastenpöydästä:
Kasvis- ja juurestikut
Marjasmoothie

View Event →
Slow Mondon vieraana Gongi- ja äänimaljarentoutus
Feb
11
10:00 AM10:00

Slow Mondon vieraana Gongi- ja äänimaljarentoutus

27265889_10155525835789086_232062886_o.jpg

ÄÄNIHOITOKONSERTIT TÄYNNÄ <3

Äänihoitajat ja muusikot Simo Santeri Virtanen ja Tiina Karjatse Virosta ovat nyt ensi kertaa vierainamme Hämeenlinnassa!

Äänihoitokonsertti sopii kaikille ja se on kehitetty rentouttamaan stressaantuneita ja väsyneitä. Gongit, kristalliäänimaljat ja muut terapeuttiset soittimet vaikuttavat hermostomme toimintaan, ohjailevat kantasoluja ja rauhoittavat mielen. Äänillä on kyky auttaa kehoa parantumaan mm. traumoista, kivuista ja stressistä.

Rentoutus kestää kokonaisuudessaan 120min ja sen aikana kuullaan ainakin kristallimaljoja, gongeja ja kurkkulaulua.

Tähän rentoutukseen voit varata paikan myös lapselle.

Itse voit vaan levätä. Saavu paikalle rennoissa ja lämpimissä vaatteissa ja ota vesipullo mukaan. Paikan päältä löytyy alustoja, vilttejä ja tyynyjä. Voit ottaa mukaasi myös oman tyynyn ja viltin sekä villasukat! Äänirentoutuksen jälkeen on hyvä muistaa juoda vettä.
 

27144981_10155525835754086_2132779565_o.jpg

Kristallimaljat
Kristallimaljat on valmistettu puhtaasta kvartsikristallista ja niiden värähtely saa aikaan heleitä ääniä. Sotkamossa sanottiin konsertin jälkeen, että ne soivat niinkuin revontulet. Niiden ääni voi auttaa autistisia lapsia palautumaan ja "maadoittumaan" omaan kehoonsa takaisin. Stressaantuneita ihmisiä rauhoittumaan ja auttamaan uniongelmien kanssa.

Gongi
Gongin ääneen on kätketty koko maailmankaikkeuden värähtelyt. Tätä kosmista soitinta kuunnellessa ihmiset menevät yleensä "matkalle" toisiin ulottuvuuksiin. Gongista tulee tiivis ääniaalto, mikä tuntuu kuuntelijasta niinkuin tämä olisi meressä. Gongeja on monia eri tyyppejä ja ne auttavat kehoamme puhdistautumaan.

Kurkkulaulu
Kurkkulaulua ovat käyttäneet saamelaiset, mongolialaiset ja monet muut kansat. Sen perinne ylittää kaikenlaiset kulttuuriset rajat. Kurkkulaululla on ravitseva vaikutus, se auttaa ottamaan yhteyttä omiin juuriin. Sitä kuunnellessa me "maadoitumme" ja keho palautuu alkuluomisen tilaan.

Tiina Karjatse on virolainen muusikko, äänihoitaja ja terapeutti. Hän työskentelee lasten, aikuisten ja perheiden parissa. Hän on koulutukseltaan muusikko ja perehtynyt vuosien varrella moniin eri asioihin. Viimeiset 6 vuotta hän on työskennellyt hoitavan musiikin eli äänihoidon parissa.

Tiina on oppinut Don Conreaux'lta (Yhtysvallat) gonginsoittomenetelmiä, Alicija ja Richard Eilijakasin (Liettua) luona äänihoitoa, tiibetiläisten äänimaljojen soittoa ja holistisen äänen käyttöä. Lisäksi hän on opiskellut transpersonaallista psykologiaa ja hypnoterapiaa.

Lisää Tiinasta viron kielellä: https://hingekompass.ee/tegijad/tiina-karjatse/

Simo Santeri Virtanen on muusikko, äänihoitaja ja kirjailija.
Hän on oppinut Don Conreaux'n ja Eilijakasten perheeltä äänihoitoa. Simo työskentelee Virossa ja Suomessa, tutkii permakultuuria ja kouluttaa ihmisiä käyttämään äänihoitomenetelmiä.

Lisää Simosta:
https://www.simosanterivirtanen.com/

Hinta 30€ (maksu paikanpäällä käteisellä, saavuthan paikalle ajoissa) 
Paikkoja rajallisesti!
Varaa paikkasi: me@slowmondo.com (Varaukset sitovia)


Toinen Gongi- ja äänimaljarentoutus la 10.2.2018 klo 17-19.

View Event →
Slow Mondon vieraana Gongi- ja äänimaljarentoutus
Feb
10
5:00 PM17:00

Slow Mondon vieraana Gongi- ja äänimaljarentoutus

27144981_10155525835754086_2132779565_o.jpg

ÄÄNIHOITOKONSERTIT TÄYNNÄ <3

Äänihoitajat ja muusikot Simo Santeri Virtanen ja Tiina Karjatse Virosta ovat nyt ensi kertaa vierainamme Hämeenlinnassa!

Äänihoitokonsertti sopii kaikille ja se on kehitetty rentouttamaan stressaantuneita ja väsyneitä. Gongit, kristalliäänimaljat ja muut terapeuttiset soittimet vaikuttavat hermostomme toimintaan, ohjailevat kantasoluja ja rauhoittavat mielen. Äänillä on kyky auttaa kehoa parantumaan mm. traumoista, kivuista ja stressistä.

Rentoutus kestää kokonaisuudessaan 120min ja sen aikana kuullaan ainakin kristallimaljoja, gongeja ja kurkkulaulua.

Itse voit vaan levätä. Saavu paikalle rennoissa ja lämpimissä vaatteissa ja ota vesipullo mukaan. Paikan päältä löytyy alustoja, vilttejä ja tyynyjä. Voit ottaa mukaasi myös oman tyynyn ja viltin sekä villasukat! Äänirentoutuksen jälkeen on hyvä muistaa juoda vettä.

Kristallimaljat
Kristallimaljat on valmistettu puhtaasta kvartsikristallista ja niiden värähtely saa aikaan heleitä ääniä. Sotkamossa sanottiin konsertin jälkeen, että ne soivat niinkuin revontulet. Niiden ääni voi auttaa autistisia lapsia palautumaan ja "maadoittumaan" omaan kehoonsa takaisin. Stressaantuneita ihmisiä rauhoittumaan ja auttamaan uniongelmien kanssa.
 

27265889_10155525835789086_232062886_o.jpg

Gongi
Gongin ääneen on kätketty koko maailmankaikkeuden värähtelyt. Tätä kosmista soitinta kuunnellessa ihmiset menevät yleensä "matkalle" toisiin ulottuvuuksiin. Gongista tulee tiivis ääniaalto, mikä tuntuu kuuntelijasta niinkuin tämä olisi meressä. Gongeja on monia eri tyyppejä ja ne auttavat kehoamme puhdistautumaan.

Kurkkulaulu
Kurkkulaulua ovat käyttäneet saamelaiset, mongolialaiset ja monet muut kansat. Sen perinne ylittää kaikenlaiset kulttuuriset rajat. Kurkkulaululla on ravitseva vaikutus, se auttaa ottamaan yhteyttä omiin juuriin. Sitä kuunnellessa me "maadoitumme" ja keho palautuu alkuluomisen tilaan.


Tiina Karjatse on virolainen muusikko, äänihoitaja ja terapeutti. Hän työskentelee lasten, aikuisten ja perheiden parissa. Hän on koulutukseltaan muusikko ja perehtynyt vuosien varrella moniin eri asioihin. Viimeiset 6 vuotta hän on työskennellyt hoitavan musiikin eli äänihoidon parissa.

Tiina on oppinut Don Conreaux'lta (Yhdysvallat) gonginsoittomenetelmiä, Alicija ja Richard Eilijakasin (Liettua) luona äänihoitoa, tiibetiläisten äänimaljojen soittoa ja holistisen äänen käyttöä. Lisäksi hän on opiskellut transpersonaallista psykologiaa ja hypnoterapiaa.

Lisää Tiinasta viron kielellä: https://hingekompass.ee/tegijad/tiina-karjatse/

Simo Santeri Virtanen on muusikko, äänihoitaja ja kirjailija.
Hän on oppinut Don Conreaux'n ja Eilijakasten perheeltä äänihoitoa. Simo työskentelee Virossa ja Suomessa, tutkii permakultuuria ja kouluttaa ihmisiä käyttämään äänihoitomenetelmiä.

Lisää Simosta:
https://www.simosanterivirtanen.com/

Hinta 30€ (maksu paikanpäällä käteisellä, saavuthan paikalle ajoissa) 
Paikkoja rajallisesti!
Varaa paikkasi: me@slowmondo.com (Varaukset sitovia)

Toinen Gongi- ja äänimaljarentoutus su 11.2.2018 klo 10-12, tähän rentoutukseen voit varata paikan myös lapselle.

View Event →
Slow Mondon vieraana: ROOTS to FLY & Korpin kädet, tiikerin tassut
Feb
10
10:00 AM10:00

Slow Mondon vieraana: ROOTS to FLY & Korpin kädet, tiikerin tassut

ylosalas.jpg

CRISTAN ekassa sessiossa ROOTS TO FLY 4 paikkaa jäljellä. Tule mukaan muuttamaan näkökulmaa. Laita veri virtaamaan, uskaltaudu kääntämään kaikki ylösalaisin, virkisty ja rentoudu. Tule mukaan - varaa paikkasi me@slowmondo.com

Slow Mondon vieraana: ROOTS TO FLY - juurruta kätesi, avaa siipesi ja lennä
10.2.2018 klo 10-12.30
Joogakoulu Kajo, Rauhankatu 3, Hämeenlinna

Paljon kiitosta viime vuoden kurssistaan saanut Crista Soskolne saapuu taas vieraaksemme Hämeenlinnaan johdattelemaan meitä turvallisesti ja rauhallisesti ylösalaisiin asentoihin.

Ensimmäisessä aikuisille suunnatussa osuudessa kuljemme kohti ylösalaisia asentoja ja saamme henkilökohtaisia vinkkejä omaan kotiharjoitukseen. Ylösalaisissa asennoissa opettelemme aistivaa ja elävää kämmentyöskentelyä 'korppikäsiä' ja sitä miten nimenomaan sormia ja kämmeniä juurruttamalla ja oikein linjaamalla lavat aukeavat, eikä paino putoa nivelille, vaan maasta saa voimaa kohota ylöspäin. Jokainen etenee itselleen sopivaan asanaan asti.

Ylösalaiset liikkeet mm. vilkastuttavat veren- sekä lymphakiertoa, jonka ansiosta nestetasapaino varsinkin alaraajoissa sekä vatsan ja lantion alueella paranee. Tästä johtuen ravinteet imeytyvät paremmin ja kuona-aineet poistuvat tehokkaammin ylösalaisten liikkeiden myötä. Eli kevättalveen sopivaa puhdistautumista tiedossa! Ylösalaiset liikkeet mielen tasolla kääntävät näkökulman ylösalaisin. Katselemme maailmaa uudesta kulmasta. Tervetuloa nostamaan kannat kattoon :)

Hinta: 30€

Sitova ilmoittautuminen: me@slowmondo.com

***************************************************

Slow Mondon vieraana: Korpin kädet, tiikerin tassut - lentoharjoituksia perheille
10.2. klo 13.30-14.30
Joogakoulu Kajo, Rauhankatu 3, Hämeenlinna

Crista Soskolnen perheille suunnattu joogahetki on täynnä iloa, yhdessätekemisen riemua ja hauskuutta. Opimme samalla uusia yhdessäolon tapoja ja hiomme kaikkien kehonhallintaa. Tässäkin sessiossa mennään päivän teeman mukaisesti turvallisesti ylösalaisin. Lisäksi rentoudumme ja meditoimmekin hetkisen. Perhejooga sopii aikuisille ja lapsille kuudesta vuodesta ylöspäin. Muistathan tarkistaa, että vapaa-ajanvakuutus on kunnossa!

Perhehinta: 30€

Sitova ilmoittautuminen: me@slowmondo.com

****************************************************

Crista Soskolne opettaa vijnanajoogaa ja toimii ayurvedisena ravintokonsulttina Helsingissä. Hän on myös tuttu Slow Mondon syksymatkoilta Toscanaan. Vuonna 2018 lähimatkailemme Cristan kanssa Tallinnassa minijoogalomien merkeissä. Ensimmäinen Tallinnan joogaviikonloppu järjestetään huhtikuussa!

View Event →
Jan
25
6:30 PM18:30

Slow Mondon Mehustusverstas ja uuden vuoden detox-tietoisku

26981839_10155295253140838_900225165_o.jpg

Tässä värikylläisessä ja hyväfiiliksisessä mehustusverstaassa tutustutaan hitaasti puristettavien mehujen hyötyihin ja valmistetaan yhdessä kolme erilaista mehua kauden kasviksista, juureksista, hedelmistä ja yrteistä. Hintaan sisältyy kolmen mehushotin verran ravinteita, vitamiineja ja antioksidantteja! Alussa tietoisku kevään puhdistautumisen aikaan sopivista tuotteista.

Hinta 15 € (maksu käteisellä paikan päällä)

Varaukset: me@slowmondo.com

Luomu- ja herkkukauppa Inkiväärissä to 25.1. klo 18.30–19.30
Raatihuoneenkatu 9, Hämeenlinna

View Event →
Slow Mondon vieraana: Breath - Move - Relax Miniretriitti
Jan
20
10:00 AM10:00

Slow Mondon vieraana: Breath - Move - Relax Miniretriitti

24294193_10155383438449086_5234567026884931890_n.jpg

Miniretriitissä YKSI paikka vapaana - tule mukaan!

Breath-Move-Relax on joogaopettaja ja -kouluttaja Saara Rönnholmin joogan intensiivipäivä, "miniretriitti", jolloin syvennytään "vähän" enemmän joogan maailmaan. Aamupäivällä (2h) keskitytään dynaamiseen asanatyöskentelyyn ja iltapäivä (2h) pyhitetään restoratiiviseen puoleen. Välissä Slow Mondon lämmintä kasviskeittoa, luomuteetä/kahvia ja raakasuklaata. Jos olet harrastanut joogaa jo jonkin aikaa tämä on juuri Sinulle. Perusasioiden äärellä, mukavalla twistillä ilon kautta - Tervetuloa!

Paikkoja rajoitetusti! Ota yhteyttä, jos haluat mukaan 🙏🏼

Jos innostut tästä, olet tervetullut Slow Mondon ja Saaran matkaan Toscanaan kesäkuussa 2018: https://slowmondo.com/joogamatkat/2018/6/3/joogaa-toscanan-auringon-alla

Paikka: Joogakoulu Kajo, Rauhankatu 3, Hämeenlinna

Hinta: 65€ (sis. joogat ja joogalounaan)
Maksu paikan päällä käteisellä!

Ilmoittautuminen: me@slowmondo.com
Ilmoittautuminen on sitova!

View Event →
Slow Mondon Sunnuntaibrunssi
Dec
17
12:00 PM12:00

Slow Mondon Sunnuntaibrunssi

facekuvat_joulu.jpg
23825410_10155163862580838_976200916_o.jpg

Molempiin kattauksiin vielä tilaa - lähetä pöytävarauksesi sähköpostilla! 

Suuren suosion saavuttanut Slow Mondon sunnuntaibrunssi Suistolla jouluisissa tunnelmissa ❤️
Sunnuntaina 17.12.2017 klo 12–14/14.30-16.30 herkutellaan brunssia Pyöräverstaan Kahvilan hengessä – mainiota kasvisruokaa kaikenikäisille jouluisella twistillä & Suiston letkeää sunnuntaitunnelmaa – parasta!

Hinta 25 €
6–14 vuotiaat puoleen hintaan
Alle 6-vuotiaat euro/ikävuosi

Pöytävaraukset: me@slowmondo.com
Ilmoitathan myös puhelinnumerosi, kumpaan kattaukseen varaat ja onko seurueessa lapsia, kiitos!


Brunssin menu ❤️

Omena-rosmariiniglögi (osta terästys tiskiltä)
Punajuuri-omena-inkiväärimehushotti

Jouluinen puurobaari - musta & valkoinen joulupuuro jonka oheen voi, ghee, Ceylonin kaneli & kookossokeri

Mantelinen chiapuolukkavanukas

Talvisalaatti - paahdettua bataattia, pinaattia, granaattiomenaa ja linssejä limevinegretillä

Kikherne-lehtikaalisalaatti valkosipuliöljyllä

Palsternakka-paprikat

Sitruunainen hummus

Rosmariini focaccia

Kauden hedelmiä


Taateli-turkinpippurisuklaakakku
Espressoraakakakku
Raakasuklaat ja -pallerot

Makuvesi
Tiskillä myynnissä mm. proseccoa, punaviiniä, pienpanimo-olusia

Luomukahvi/-tee

Lastenpöydästä lisäksi:
Mustikkasmoothie
Tikkukasvikset

 

View Event →
SlowMondon jouluinen raakakakku ja -suklaaverstas Inkiväärissä
Dec
4
7:00 PM19:00

SlowMondon jouluinen raakakakku ja -suklaaverstas Inkiväärissä

kakkuverstas.jpg

Luomu- ja herkkukauppa Inkiväärissä Hämeenlinnassa ma 4.12. klo 19–21

Työpajassa jutellaan raakaleivonnan hyödyistä ja nikseistä sekä valmistetaan kaksi loppuvuoden juhlasesonkiin sopivaa raakakakkua ja pari erilaista suklaata. Kaikki ilman valkoista sokeria, maitotuotteita ja gluteenia. Herkut sopivat myös vegaaneille. Lopuksi nautimme yhdessä tehdyistä raakaleivonnaisista luomuteen kanssa! Työpajan jälkeen sinulla on mahdollista ostaa raaka-aineita kotiin Luomu- ja herkkukauppa Inkiväärin valikoimista.

Hinta 45€ tai 40€/hlö kun tulet kimpassa kaverin kanssa (maksetaan käteisellä paikanpäällä).
Ilmoittaudu mukaan: me@slowmondo.com
Paikkoja rajoitetusti. Ilmoittautuminen on sitova! Työpaja on täynnä!

View Event →
Slow Mondon naistenilta
Dec
1
6:00 PM18:00

Slow Mondon naistenilta

  • 10 Vanajantie Hämeenlinna, 13200 Finland (map)
  • Google Calendar ICS
15824113_10154410413139086_1635570311_o.jpg
22853415_599316876905171_6121692691368087996_n.jpg

Naistenilta- joogaa, saunomista ja sydämen kuuntelua

Hellitetään hetkeksi ja hellitään ja kuunnellaan itseä. Tämä lämminhenkinen naistenilta sopii kaikille, jotka ovat hengähdyshetken tarpeessa. Ilta alkaa avaavalla ja lempeällä joogalla ja jatkuu harjoituksilla, joissa käytetään apuna hyvän mielen kortteja ja mandalan rakentamista. Sitten nautimme saunan löylyistä sekä kattoterassin porealtaasta. Voit halutessasi tehdä kehollesi yrttiöljykuorinnan. Lopuksi herkuttelemme kurpitsabowlilla, raakasuklaalla ja luomuteellä kynttilöiden valossa.
 

23130460_599316900238502_2252053541038240189_n.jpg
23032436_599316880238504_5372463860239725380_n.jpg

Joogaopettajana ja harjoitusten ohjaajana toimii aikaisemmiltakin kursseiltamme ja matkoiltamme tuttu ihana Crista Soskolne (www.cristasoskolne.com)

Paikka: Vanajantie 10 B, Hämeenlinna

Sydämellisesti tervetuloa naiset!

Ilmoittaudu mukaan me@slowmondo.com
Hinta 55€/hlö tai 50€/hlö kun ilmoitat itsesi ja ystäväsi. Maksu maksetaan käteisellä tai kortilla paikanpäällä. 

Ota mukaan rennot vaatteet sekä joogamatto. Saunasta löytyy pyyhkeet ja laudeliinat. 

18472472_10154794983439086_1792232081_o.jpg


Hyvän mielen kortit:
Hyvän mielen kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Kortit toimivat mielikuvaharjoitteina kohti mielen joustavuutta. Kun mieli on joustava, on helpompi toimia arjen haasteissa ja muutoksissa. Hyvän mielen taidot auttavat elämään merkityksellistä elämää, jossa ihminen tunnistaa oman potentiaalinsa ja uskaltaa ylittää itsensä.
 

22894346_599316903571835_6190300370731224498_n.jpg

Mandalan rakentaminen:
Perinteisesti mandaloita ovat rakentaneet hyvin keskittyneesti hiekanjyvä kerrallaan buddhalaiset munkit. Kun monimutkainen, kaunis, huolella ja kärsivällisyydellä rakennettu mandala on valmis, se pyyhitään heti pois. Tämä muistuttaa meitä kaiken olevaisen katoavaisuudesta. Siitä huolimatta, että kaikki katoaa, jokaiseen hetkeen kannattaa panostaa ja nauttia sen kauneudesta, yhdessä. Illan aikana rakennamme oman yksinkertaisen kauniin mandalan kivistä ja kukista.

View Event →
Slow Mondon Sunnuntaibrunssi
Oct
29
12:00 PM12:00

Slow Mondon Sunnuntaibrunssi

suisto.jpg

Odotettu sunnuntaibrunssi Suistolla tulee!
Sunnuntaina 29.10.2017 klo 12–14/13-15 herkutellaan brunssia Pyöräverstaan Kahvilan hengessä – mainiota ja maistuvaa kasvisruokaa kaikenikäisille, Suiston letkeää sunnuntaitunnelmaa – parasta!

Hinta 25 €, 6–14 vuotiaat puoleen hintaan. Alle 6-vuotiaat euro/ikävuosi. 
Pöytävaraukset alkaen klo 12 tai klo 13: me@slowmondo.com
Ilmoitathan myös puhelinnumerosi ja onko seurueessa lapsia, kiitos!

 

Brunssilla <3

Tuorepuristettu mehushotti
Lämmin kardemumma-kaurapuuro
Chiatuorepuuro 

Inkiväärimarinoitu kaalisalaatti
Aurinkoinen viherpeti fenkolilla ja appelsiinilla
Kvinoasalaatti paahdetuilla manteleilla ja granaattiomenalla
Vegaaniset perunanachot lehtikaalilla ja muilla tilpehööreillä
Lämmittävä linssipata
Uunissa parhaiksi paahdetut ja herkullisiksi marinoidut punajuuri- ja kurpitsalohkot

Hummus
Yrttiöljy-pesto

Paijan luomuruisleipänen
Focaccia
Voi

Verstaan ihanin suklaakakku
Vegaaninen brownie
Herukka-inkivääri raakaneliö
Porkkanakakku

Tummapaahtoinen kahvi
Luomutee

Oma omppumehu
Vesi

Lastenpöydän special-herkut:
Juureksia ja kasviksia
Intialaiset kikherneet
Mustikkainen smoothie
Pannari ja vadelmahillo

View Event →
Slow Mondon vieraana: Marja Ruuti – Ravinto voiman lähteenä talven tullessa
Oct
24
6:00 PM18:00

Slow Mondon vieraana: Marja Ruuti – Ravinto voiman lähteenä talven tullessa


Pimeys, kylmyys ja työkiireet tuovat haasteita niin keholle kuin mielelle. Ravinto on yksi merkittävä voiman lähde talven haasteissa. Marjan luennosta saat eväitä immuniteetin vahvistamiseen ja kaamosväsymyksen selättämiseen.

21439604_10155155417329086_873393696_o.jpg

Luennoitsijana toimii Marja Ruuti, joka on pitkän kokemuksen omaava ravitsemustieteen maisteri ja laillistettu ravitsemusterapeutti, sekä jooganohjaaja. Hän on perehtynyt myös funktionaaliseen lääketieteeseen ja luonnonmukaisen hoidon menetelmiin. Toimii luennoitsijana, opettaa ravintokursseilla ja pitää yksityisvastaanottoa. Slow Mondon ja Marjan yhteinen Hyvän olon eväitä Teneriffalta -matka 16.-23.3.2018. Katso tarkemmat tiedot >

Luennon hintaan 15€ sisältyy tee ja Slow Mondon Kakkuverstaan raakakakkupala. Maksu paikanpäällä käteisellä. Ennakkovaraukset: me@slowmondo.com (Lippuja myös ovelta). Tervetuloa!

Paikka: Verkatehdas (Yhteisöllinen työtila Crazy Town), Viipurintie 4, Hämeenlinna


Lisää Marjasta: 

Marja Ruuti (www.marjaruuti.fi)”Oikeaa ravintoa minulle – opas ravintosuositusten viidakkoon” (Gummerus 2012)

”Terve maksa – avain hyvinvointiin” (Mividata 2015)

Ravinto-osuus kirjassa ”Parasta aivoillesi – ohjeita aivojen hyvinvointiin” (Otava 2010)

View Event →
Slow Mondon Mehustusverstas
Oct
4
6:00 PM18:00

Slow Mondon Mehustusverstas

Toiveisiinne on vastattu 😘 Tässä värikylläisessä ja hyväfiiliksisessä mehustusverstaassa tutustutaan hitaasti puristettavien mehujen hyötyihin ja valmistetaan yhdessä kolme erilaista mehua kauden kasviksista, juureksista, hedelmistä ja yrteistä. Hintaan sisältyy kolmen mehushotin verran ravinteita, vitamiineja ja antioksidantteja! 

Hinta 15€ (maksu käteisellä paikan päällä). Paikkoja rajoitetusti! 
Varaukset: me@slowmondo.com

Paikka: Luomu- ja herkkukauppa Inkivääri, Raatihuoneenkatu 9, Hämeenlinna
www.inkivaarikauppa.fi

View Event →
Slow Mondon vieraana: Joogamurun Äänimaljarentoutus (Hämeenlinna)
Sep
27
7:00 PM19:00

Slow Mondon vieraana: Joogamurun Äänimaljarentoutus (Hämeenlinna)

Slow Mondon vieraana toista kertaa ihastuttava Joogamuru Sanni Haahdenmaa ❤️ Äänimaljarentoutus 27.9. klo 19-20 Verkatehtaalla VOPin entisessä tanssisalissa. 

Mitä jos kerrankin saisit vain levätä ja ottaa vastaan; tipahtaa tilaan, jossa sinulta ei odoteta yhtään mitään. Äänimaljarentoutuksessa sinun ei tarvitse yrittää edes rentoutua. Riittää, että avaudut hetkelle ja läsnäololle. Otat vain vastaan, mitä maljat haluavat sinulle tällä kertaa antaa.

Keho ja mieli puhdistuvat ja energisoituvat lempeästi meditatiivisen, ikiaikaisen tekniikan avulla. Äänimaljojen pehmeät ääniaallot hierovat ja energisoivat jokaisen solun kehossasi ja antavat mielellesi tilaa hiljentyä.

Rentoutuksessa saat vain olla ja rentoutua, ottaa vastaan tiibetiläisten äänimaljojen värähtely, joka resonoi kehosi jokaisessa solussa. Sanni auttaa sinua rentoutumaan myös puheellaan. Jokaisella rentoutuksella on aina oma teema, joka valikoituu usein vastaanottajien mukaan. Sanni on äänenkäytön ammattilainen, ja on rentouttanut ihmisiä lempeällä äänellään joogantunneillaan jo vuodesta 2011. Äänimaljarentoutukset Sanni aloitti alkuvuodesta 2016, ja on siitä lähtien kiertänyt lukemattomia yrityksiä ja yksityisiä ryhmiä rentouttamassa. 

Ota mukaan LÄMPIMÄT VAATTEET VILLASUKKINEEN, joogamatto, viltti, halutessasi tyyny sekä vesipullo. Puhdistavan rentoutuksen jälkeen tarvitset paljon vettä ja lepoa. Itse rentoutus kestää n. 40 minuuttia jolloin aikaa jää hyvin myös heräilyyn syvärentoutuksesta sekä mahdolliseen kokemusten jakamiseen tai kysymysten esittämiseen.

Osallistumishinta 20€ maksetaan käteisellä paikan päällä ( sis. alv:n 24%). Varaa paikkasi: me@slowmondo.com

Slow Mondon ja Sannin yhteiselle joogareissulle Las Palmasin vanhaan kaupunkiin 14.-21.11.2017 on vielä joitakin paikkoja vapaana. Tutustu matkaan: 
https://slowmondo.com/joogamatkat/2017/11/14/joogaa-las-palmasissa

Sydämellisesti tervetuloa mukaan!

View Event →
Joogamurun Sunnuntaijooga & Äänimaljarentoutus
May
7
10:00 AM10:00

Joogamurun Sunnuntaijooga & Äänimaljarentoutus

Sanni Haahdenmaa saadaan vihdoin Hämeenlinnaan kahden ihanan hellivän tunnin muodossa kun Joogamurun Sunnuntaijooga & Äänimaljarentoutus saapuu Slow Mondon toukokuun vieraaksi. 

7.5.2017 klo 10–11.30 ja 12–13
Joogakoulu Kajo, Rauhankatu 3, Hämeenlinna

Sunnuntaijooga klo 10–11.30

Teemme lempeän liikkuvan harjoituksen, joka sopii kaikille joogasta kiinnostuneille. Aloitamme rauhallisesti kehoa herätellen, kuunnellen ja kunnioittaen. Etenemme hiljalleen kohti virtaavaa liikettä, lisäten lämpöä, iloa ja energiaa kehoon ja mieleen. Sannin tunneilla tärkeätä on ilo, lempeys, itsensä ja omien liikeratojen kunnioittaminen ja hyväksyminen.

Välipala 11.30–12
Slow Mondon herkullinen luomuchiatuorepuuro & lämmin juoma

Äänimaljarentoutus klo 12–13

Mitä jos kerrankin saisit vain levätä ja ottaa vastaan; 
tipahtaa tilaan, jossa sinulta ei odoteta yhtään mitään. Äänimaljarentoutuksessa sinun ei tarvitse yrittää edes rentoutua. Riittää, että avaudut hetkelle ja läsnäololle. Otat vain vastaan, mitä maljat haluavat sinulle tällä kertaa antaa.

Keho ja mieli puhdistuvat ja energisoituvat lempeästi meditatiivisen, ikiaikaisen tekniikan avulla. Äänimaljojen pehmeät ääniaallot hierovat ja energisoivat jokaisen solun kehossasi ja antavat mielellesi tilaa hiljentyä.

Ota mukaan makuualusta, lämpimät vaatteet villasukkineen, viltti, halutessasi tyyny sekä vesipullo. Lainamattoja ja vilttejäkin löytyy. Puhdistavan rentoutuksen jälkeen tarvitset paljon vettä ja lepoa. Itse rentoutus kestää n. 40 minuuttia jolloin aikaa jää hyvin myös heräilyyn syvärentoutuksesta sekä mahdolliseen kokemusten jakamiseen tai kysymysten esittämiseen.

Sydämellisesti tervetuloa mukaan!

Paikkoja rajoitetusti! Varaukset: me@slowmondo.com
Ilmoittauminen on sitova. 

Osallistumishinta yhteen sessioon 25€, kumpaankin 45€ (sis. alv:n 24%). Hintaan sisältyy välipala. Maksu paikanpäällä käteisellä tai etukäteen Linnan Pyöräverstaan Kahvilassa käteinen/kortti.

Sessiot sopivat kaikenikäisille ja tasoisille joogeille, myös vasta-alkajille.

Sanni Haahdenmaa
joogaopettaja, äänimaljahoitaja ja näyttelijä FIA. 
Tutustu lisää: www.joogamuru.com
Sanni on opettajana Slow Mondon matkalla Joogaa Las Palmasin vanhassa kaupungissa.

View Event →