Back to All Events

Viikonloppuretriitti 10.–11.10.2015: joogaa, ayurvedaa ja meditaatiota


Miten viileään vuodenaikaan kutsutaan makeus ja lempeys mukaan?

Tule ihastumaan syksyyn lokakuiselle viikonloppuretriitillemme Villa Tietolaan. Syksy on ayurvedan mukaan vatavuodenaika: viileä, tuulinen ja kuiva, ainakin tuulen tuivertaessa. Ayurvedan mukaan vastakohdat tasapainottavat toisiaan. Miten viileä ja tuulinen syksy saadaan tuntumaan kehossa makealta, pehmeältä ja lempeältä... Retriitin opetuksesta vastaa joogaoohjaaja ja ayurvedinen ravintokonsultti Crista Soskolne. Retriitti järjestetään yhteistyössä Italian Villojen Emmin ja Katariinan kanssa.

Tunnelmallinen Villa Tietola sijaitsee maaseudun rauhassa Urjalassa, noin tunnin ajomatkan päässä Hämeenlinnasta ja Tampereelta, reilun tunnin matkan päässä Turusta ja parin tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta. Majoitumme 2–4 hengen huoneisiin. Wc ja suihku- sekä saunatilat ovat yhteiset. Ruoka on luomuvoittoista kasvisruokaa. 

Cristan opettamassa vijnanajoogassa joogaliikkeet yhdistetään soljuvaksi harjoitukseksi. Vijnanajoogassa kiinnitetään huomio yksilölliseen ohjaukseen ja se sopii niin vasta-alkajille kuin pitempään jooganneille. Vijnanajooga tuo apua esimerkiksi selkä- ja hartiakivuissa sekä auttaa rentoutumisessa ja tietoisuuden kehittämisessä.  
Crista mukana opettajana myös kevään 2016 Toscanan luomutilan joogamatkalla. Lue lisää Cristasta.

Vatavuodenaikaan liittyvässä kokkaustyöpajassa keskitytään resepteihin, jotka sopivat jo viilenevään ja tuuliseen vuodenaikaan. Resepteissä yhdistellään sesongin parhaita ruoka-aineita, painottaen lähiruokaa ja luomua intialaisella twistillä. Lämmin seesami-/kookosöljyhieronta oman kehotyypin mukaan, jokaisen itselleen tekemänä ja sauna hellivät kehoa. Ilta päättyy yhteiseen meditaatiohetkeen ja iltateehen kynttilänvalossa. Toisen päivän aamu aloitetaan joogalla ja ennen kotiinpaluuta nautitaan vielä runsas brunssi. 

Lauantai 10.10.2015
12 lounas
13–15 kokkaustyöpaja
15.30–17 jooga
17.30 iltaruoka
18.30–20.30 lämmin öljyhieronta ja sauna
20.30–21 meditaatio
21.30 iltatee

Sunnuntai 11.10.2015
8–9.30 aamujuoma ja jooga
10–11.30 brunssi
12 kotiinpaluu

Retriitin hinta

175 € sisältäen koko ohjelman majoituksella

Later Event: November 25
Slow Mondon Aamiaisjooga Hämeenlinnassa