Back to All Events

Ossi Viljakainen: Ota haltuun terveytesi Ayurvedan keinoin

  • Lux Medicus 9 Linnankatu Hämeenlinna, 13100 Finland (map)
ayurveda.jpg

Slow Mondon vieraana:
Ossi Viljakainen: Ota haltuun terveytesi Ayurvedan keinoin
6.3.2018 klo 18-20
Hoitola Lux Medicus, Linnankatu 9, 3.krs (entinen Radiotalo) Hämeenlinna

Osallistumismaksu 25€/hlö sis. kitcharin
Paikkoja hyvin rajoitetusti, varaa paikkasi pian!
Ilmoittautumiset: me@slowmondo.com

Meillä on ilo ja kunnia saada vieraaksemme Ayurvedisen lääketieteen harjoittaja ja Ayurvedakouluttaja Ossi Viljakainen. Puolitoistatuntisen luennon aikana Ossi kertoo mitä on Ayurveda sekä mitä tarkoitetaan viidellä elementillä ja kolmella doshalla ja kehotyypeillä. Lisäksi käydään läpi tasapainon ja epätasapainon merkitystä ja vaikutuksia ihmiskeholle ja mielelle. Lopuksi käsitellään vielä kroonisten sairauksien hoitoa Ayurvedan näkökulmasta. Luennon alkuun on tarjolla on mung dalista, riisistä, gheestä ja mausteista valmistettua kitcharia.

Intiasta tuhansia vuosia sitten alkunsa saanut terveystiede, Ayurveda (ayur=elämä, veda=tieto), on tiettävästi maailman vanhin lääketieteellinen järjestelmä, joka perustuu luonnon hoitomenetelmiin ja kokonaisvaltaiseen elämäntieteeseen. Ayurvedassa tärkeässä roolissa on tieto kehon ja mielen välisestä tasapainosta, jota pidetään edellytyksenä ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Ayurvedan terveysopit, yksilölliset ruokavalio-ohjeet ja elämäntapasuositukset tähtäävät tasapainoisen elämän lisäksi kokonaisvaltaiseen terveyteen ja sairauksien ennaltaehkäisyyn ja niitä on nykypäivän ihmisenkin helppo noudattaa myös Suomessa.

Ayurvedisen lääketieteen harjoittaja ja Ayurvedakouluttaja Ossi Viljakainen on toiminut Ayurvedisen lääketieteen parissa jo vuodesta 2003 alkaen. Hän on kouluttautunut Intiassa johtavien Ayurveda-lääkärien johdolla. Ossi opettaa Suomen Ayurveda Instituutissa ja pitää Ayurveda-terveysvastaanottoa Helsingissä, Tampereella ja Hämeenlinnassa.

Kitchari on maukas, yksinkertaisimmillaan mung dalista, riisistä, gheestä ja mausteista valmistettu lempeä kasvisruoka, joka oikein valmistettuna tasapainottaa kaikkia doshia. Kitchari on helposti sulavaa, ruoansulatuksemme tulta (agnia) hellivää ja sopii toipumiseen, puhdistautumiseen, sairaudenhoitoon, paastoajan ruuaksi, mutta myös osaksi arkiruokailua. Kitcharista on olemassa useita eri versioita. Kitchari sopii hienosti lähestyvään kevätaikaan.

Lue lisää aiheesta:
http://ayurveda.fi/kulhollinen-hyvaa-kaiken-parantava-kitchari/